اتحادیه ژورنالیستان آزاد افغانستان میگوید که از ۱۳۸۰ تا اوایل ۱۴۰۲ هجری خورشیدی ۱۴۰ رسانه دیداری درکشور جواز فعالیت گرفته است.
اتحادیه ژورنالیستان آزاد افغانستان با نشر خبر نامه ی به مناسبت روز جهانی تلویزیون نوشت،
اگر تلویزیون های فعال به دلیل مشکلات اقتصادی و از دست دادن کدر های مسلکی به کمبود محتوا مواجه اند، اما بیشتر به رسالت مهم دیگری، یعنی برنامه های تعلیمی، فرهنگی و آموزشی رو آورده اند.
اتحادیه ژونالیستان آزاد افغانستان همچنان میگوید که یافته های آنها نشان میدهد که از ۱۳۸۰ تا اوایل ۱۴۰۲ هجری خورشیدی ۱۴۰ رسانه دیداری درکشور جواز فعالیت گرفته است که بشمول دو تلویزیون جدید هم اکنون ۸۶ تلویزیون در سطح کشور فعالیت دارد و نشرات ۵۴ تلویزیون در جریان ده سال پسین وتحولات اخیر به دلیل مشکلات اقتصادی متوقف شده است.
مجمع عمومی سازمان ملل متحد در سال 1996م، بیست و یکم نوامبر را بهعنوان «روز جهانی تلویزیون» تعیین کرد.
سازمان ملل متحد هدف از چنین اقدامی را تشویق کشورها به تبادل برنامههای تلویزیونی بهویژه برنامههایی اعلام کرد که برای گسترش صلح، توسعهی اجتماعی و اقتصادی و تقویت مسائل فرهنگی جامعه ساخته میشود.
قابل ذکر است که از لوگی برد دانشمند و مخترع اسکاتلندی به عنوان مخترع تلویزیون یاد میشود، اما دانشمندان و مخترعان بسیار دیگری ،مانند پائول نیپکو، بوریس روزینگ، ولادیمیر زورکین و فیلو فارنزورث از اواخر سده 19 میلادی در توسعه و تکمیل فناوری تلویزیون نقش موثر داشتهاند.
جواد رسولی
آژانس خبری گردش اطلاعات
.