اسلام آباد: از سفر مولانا فضل الرحمن به کابل حمایت نمیکنیم
وزارت امور خارجه پاکستان روز پنج شنبه گفته است که حکومت این کشور از سفر رهبر جمعیت علمای اسلام پاکستان به افغانستان حمایت نمیکند و در مورد این سفر از او توضیحات خواسته خواهد شد
زهرا بلوچ، سخنگوی وزارت خارجه پاکستان سفر مولانا فضل الرحمن به کابل و دیدار او با مقامهای امارت اسلامی را شخصی عنوان کرد.
بانو بلوچ، در پاسخ به سوالی در مورد دعوت مولانا فضل الرحمن گفت: «بهتر است این سوال از مقامات افغانستان پرسیده شود، زیرا ما از چنین ابتکاری آگاه نیستیم».
وی در پاسخ به سوال دیگری در این باره گفت: «در مورد سفر و دعوت اشخاص عادی به کشورهای خارجی اظهار نظر نمیکنیم.»
اما مولانا فضل الرحمن هدف از این سفر را افزون بر دیدار با مقامهای امارت اسلامی، تلاش برای کاهش تنش میان کابل و اسلام آباد عنوان کرده بود.
وی در دیدار با رئیس الوزرا امارت اسلامی پیرامون هدف اصلی سفر اش به کابل افزوده:« هدف از سفر به افغانستان رفع سوء تفاهم در روابط دو کشور و پیدا کردن راه های همکاری در روابط سیاسی، اقتصادی، تجاری و توسعه یکدیگر است.»
مولانا فضل الرحمن میگوید که دلیل اصلی مشکلات میان این دو کشور رفتار نادرست حکومت پاکستان با مهاجرین افغان است.
فضل الرحمن افزوده که پیام خوبی از پاکستان به ارمغان آورده است و امیدوار است که سفرش نتایج مثبتی داشته باشد.
امیر خان متقی سرپرست وزارت خارجه حکومت سرپرست گفت که امیدوار است که سفر مولانا فضل الرحمن رهبر حزب جمعیت علمای اسلام پاکستان به کابل، تاثیر خوب بر روابط میان اسلام آباد و کابل بگذارد.
ذبیحالله مجاهد، سخنگوی امارت اسلامی پیش از این گفته بود که هدف دعوت از این روحانی پاکستانی جلوگیری از تبلیغات منفی علیه امارت اسلامی در پاکستان و رساندن حقایق به مردم پاکستان است.
به تازگی گزارشهای از دیدار مولانا فضل الرحمن با هبتالله آخندزاده رهبر طالبان در قندهار نیز نشر شده است، اما امارت اسلامی تا کنون این گزارشها را تائید و یا رد نکرده اند.
همچنان سخنگوی وزارت خارجه پاکستان در ادامه صحبت هایش، تصریح کرد که اسلامآباد با تحریک طالبان پاکستان مذاکره نمیکند.
«هیچ گفتگویی در جریان نیست و هیچ گفتگویی در دستور کار بین دولت پاکستان و تحریک طالبان پاکستان وجود ندارد. ما بر این درخواست متمرکز هستیم که مقامات افغان باید علیه عناصر تحریک طالبان پاکستان اقدام نمایند و آنها را مهار کنند تا تهدید تروریستی علیه پاکستان از خاک افغانستان از بین برود.»
وی در ادامه گفت: “تحریک ممنوعه طالبان پاکستانی چندین حمله تروریستی را در داخل پاکستان انجام داده است. ما از حکومت موقت افغانستان میخواهیم که علیه تروریست ها اقدام کند.”
تنشها میان دولت کابل و اسلام آباد پس از آن شدت گرفتند که حملههای تحریک طالبان پاکستانی در این کشور به گونه بیسابقه افزایش یافته است . مقامهای پاکستان مدعی شده اند که تحریک طالبان پاکستان این حملات را با استفاده از خاک افغانستان سازماندهی میکنند و افغانها در اجرای این حملات نقش دارند؛ ادعاهایی که از سوی امارت اسلامی افغانستان رد شده است.
همزمان مرکز تحقیقات و مطالعات امنیتی پاکستان با نشر گزارشی گفته است که در سال ۲۰۲۳ نزدیک به ۱۰۰۰ نظامی و غیرنظامی در حملات تندروان در سرتاسر آن کشور کشته شده اند.
بر اساس این گزارش، دو ایالت – خیبرپشتونخوا و بلوچستان – شاهد بیشترین حملات تروریستی و تلفات ناشی از آن بوده است.
گزارش حاکی است که ۲۰۲۳ مرگبارترین سال برای پولیس و اردوی پاکستان در یک دههٔ گذشته بوده است که در آن نزدیک به ۵۰۰ تن از نیروهای اردو و پولیس پاکستان کشته شده اند.
حامیه نادری
آژانس خبری گردش اطلاعات