امارت اسلامی ،گزارش «گزارشگران بدون مرز» مبنی بر خطرناک بودن افغانستان برای خبرنگاران را رد کرد
ذبیح الله مجاهد سخنگوی دولت سرپرست با رد گزارش «گزارشگران بدون مرز (RSF) مبنی بر خطرناک بودن افغانستان برای خبرنگاران اظهار داشت: اکنون هیچ تهدیدی متوجه خبرنگاران نیست، چنانکه سال گذشته به هیچ خبرنگاری آسیب نرسیده است
ذبیح الله مجاهد به رادیو تلویزیون ملی ، گفته است “در افغانستان رسانه هم آزادی و هم فعالیت خود را دارند، البته با شرط این که قوانین مملکت و ارزشهای اسلامی را مدنظر گیرند.”
گزارشگران بدون مرز به تازگی در گزارشی ویتنام، روسیه و افغانستان را خطرناکترین کشورها برای خبرنگاران معرفی کرده است.
سخنگوی دولت سرپرست در واکنش به این گزارش تصریح کرد: “متاًسفانه نهادهایی که به نام مدافعین خبرنگاران و به عنوانهای مختلف در غرب ساخته شدهاند، به خاطر تبلیغات علیه کشورها برای خود برنامه دارند و از همان روزنه مسائل را تحلیل و بررسی میکنند.
در افغانستان هیچ تهدیدی متوجه خبرنگاران نیست. در افغانستان در سال گذشته به هیچ خبرنگاری زیان و آسیبی نرسیده است. البته توقیف و اقدامات قانونی بوده که آن هم محدود بود و هم حل شده و اکثریت آن مرتبط به کار رسانهای نبوده، بلکه صبغه حقوقی یا جنایی داشته است”.
وی افزود: متاًسفانه همین نهادها در بخش اسرائیل خاموشاند که در یک ماه 20 تا 30 خبرنگار جان خود را از دست دادند و مستقیماً هدف قرار گرفتند”
اما ذبیح الله مجاهد گفته است “… گاهی وقت ادارات، مسوولان رسانهی را برای شریک ساختن بعضی موضوعات یا تنبیه حاضر ساخته اند و دوباره رخصت کرده اند و این بازداشت نیست “،
مجاهد میافزاید ، بعضی از بازداشتهای که منجر به محاکمه شده، صبغه حقوقی و جنایی داشته و مرتبط به کار رسانهای نبوده است.
سخنگوی امارت اسلامی بار دیگر بیان داشت که رسانهها به گونه آزادانه و با در نظر داشت قوانین مملکت و ارزشها و اصول اسلامی در افغانستان به فعالیتهای خود میپردازند.
این درحالی است که سازمان گزارشگران بدون مرز در تازه ترین گزارش خود، افغانستان را یکی از خطرناکترین کشورها برای خبرنگاران و کارمندان رسانهای عنوان کرده، مدعی شده است که در سال ۲۰۲۳، ۲۱ خبرنگار از سوی امارت اسلامی زندانی شد و از این میان، سه خبرنگار هنوز در بند به سر میبرند.
حامیه نادری
آژانس خبری گردش اطلاعات