امارت اسلامی از مخالفان سیاسی اش انتقام نمی گیرد

عبدالسلام حنفی، معاون اداری رییس‌الوزرای دولت سرپرست امارت اسلامی می‌گوید که از مخالفان سیاسی امارت اسلامی «انتقام» نمی‌گیرد

این مقام رهبری امارت اسلامی به مناسبت ششم جدی، ۴۴مین سال‌روز حمله نیرو‌های اتحاد جماهیر شوروی به افغانستان می‌گوید که همه افرادی که در گذشته «با ما مخالفت سیاسی داشتند، با دیگر افغانستانی ها حق یک‌سان دارند» و امارت اسلامی از آن‌ها هیچ‌گاهی «انتقام» نمی‌گیرد.

حنفی، در سخنرانی‌اش در این نشست که از تلویزیون ملی افغانستان به صورت زنده پخش شد، گفت که ششم جدی روز آغاز بدبختی افغانستان بود.

او مدعی شد که در این روز کشتار عالمان دینی، استادان، دانشجویان و تمام ملت افغانستان آغاز شد.

او افزوده است: «در گفت‌وگوها مقام‌های امریکایی به ما می‌گفتند که اگر شما در افغانستان حاکم شوید در آن‌جا حمام خون جور می‌شود، اما رهبر ما همه‌ افرادی که مخالفت سیاسی با [امارت اسلامی] داشتند را بخشید و برادر خواند.»

حنفی اضافه کرده است: «همه‌ افرادی که در گذشته باما مخالفت سیاسی داشتند، با دیگر افغان‌ها حقوق یکسان دارند و امارت اسلامی از آن‌ها انتقام نمی‌گیرد.»

به گفته حنفی، ششم جدی «آغاز مصیبت و قتل عام افغان‌ها» بوده است و در پی تهاجم اتحاد شوری به افغانستان، یک‌ونیم میلیون تن در افغانستان کشته شدند.

مولوی کبیر، معاون سیاسی رئیس الوزرای حکومت سرپرست در این نشست بیشتر در مورد روابط با همسایگان افغانستان سخنرانی کرد و بار دیگر اطمینان داد که از خاک افغانستان علیه هیچ کشوری استفاده نخواهد شد.

او با اشاره به جنگ علیه نیروهای بین‌المللی و دولت پیشین اضافه کرد: «همانگونه که در ۲۰ سال گذشته جهاد علیه تجاوز آمریکا، ناتو و غلامان آن‌ها، فرض عین بود در برابر تجاور چهارده ساله شوروی نیز عین فرضیت وجود داشت».

او افزود هدف از هر دو «جهاد» استقرار یک نظام اسلامی بود. هر چند به قول وی «پیروزی مجاهدین» در برابر تجاوز شوروی «به دلایل قدرت‌طلبی عده‌ای به نام فارسی و پشتو» ناکام ماند و اختلافات و جنگ‌های زبانی، قومی و سمتی در افغانستان دامن زده شد.

همچنین خیرالله خیرخواه، سرپرست وزارت اطلاعات و فرهنگ امارت اسلامی نیز در نشست امروز گفت «لازم نیست که آبادی افغانستان را از کسانی بخواهیم که به افغانستان حمله کرده‌اند».

امیرخان متقی، سرپرست وزارت امور خارجه در این نشست گفته است که «دشمنان» اکنون هم در کمین تخریب افغانستان هستند و آنان نباید هیچ‌وقت دست‌کم گرفته شوند.

او افزوده که برگزاری این مراسم در آگاهی‌دهی نسل جوان افغانستان از تاریخ کشور مهم است.

از جانبی، سراج‌الدین حقانی، سرپرست وزارت امور داخله‌ امارت اسلامی نیز در این نشست گفته است که در پی تهاجم ارتش اتحاد جماهیر شوروی، ملت افغانستان متفرق شد و میلیون‌ها افغان پناهنده شدند.

وی تصریح کرده است: «جهان ۱۴ ماه از ما وقت می‌خواهد که نیروهایش را خارج کند، اما پناه‌جویان ما را در مدت یک ماه اخراج می‌کنند.»

همچنان در اعلامیۀ حکومت سرپرست نیز این روز محکوم شده و گفته شده است که آنها خواستار روابط خوب با کشورهای منطقه و جهان هستند.

در این اعلامیه که توسط یوسف احمدی، رئیس تلویزیون ملی خوانده شد، در بخشی از آن آمده است:
“افغانستان در امور داخلی هیچ کشور دیگری مداخله نمی‌کند و به شخص دیگری اجازۀ دخالت در امور داخلی ما را نمی‌دهیم. افغان‌ها به عنوان یک ‌ملت مسلمان خواستار داشتن روابط نیک و قوی با جهان در چوکات اصول اسلامی هستند که در آن امکان آسیب رساندن به کسی وجود نداشته باشد.”

در این اعلامیه آمده است که حکومت امارت اسلامی «از تمام کشورها و جهت‌های دور و نزدیک می‌خواهد، مکلفیت خویش را در راستای ایجاد و تأمین روابط بهتر و قوی در مطابقت با اصول اسلامی ادا نمایند تا گام های بلند بخاطر امن و رفاه در منطقه و جهان برداشته شود و نابسامانی، ویرانی و بی باوری ناشی از جنگ‌های گذشته از میان برداشته شود».

تهاجم نیروهای شوروی وقت در افغانستان از ۶ جدی ۱۳۵۸ تا ۲۶ دلو ۱۳۶۷ش ادامه داشت.

حضور و درگیری ارتش بیش از ۱۲۰ هزار نفری در افغانستان برای پشتیبانی از دولت به رهبری «حزب دموکراتیک خلق افغانستان» در مقابل نیروهای مجاهدین گفته می‌شد.

لئونید برژنف، رهبر اتحاد جماهیر شوروی در آن هنگام در این روز به سپاه چهلم این کشور دستور داد تا از طریق مرزهای شمالی وارد افغانستان شوند.

حامیه نادری
آژانس خبری گردش اطلاعات

خروج از نسخه موبایل