Kabul

امارت اسلامی: خواستار تعامل مثبت دوجانبه با جهان هستیم

وزارت دفاع ملی افغانستان ۱۹ جدی، با نشر اعلامیه‌ای گفته است که رهبر امارت اسلامی هنگام دیدار از قول اردوی ۲۰۵ البدر با شماری از مسئولان این قول اردو نیز دیدار و گفتگو کرده است

او خطاب به مسوولان گفته که:«تعامل ما با جهان در روشنایی احکام شریعت است و هیچ گونه دلیل دیگر برای مان قابل قبول نیست.»

او خطاب به مسئولین گفته که آنان احکام شرعی را در ادارات خود اجرا کنند.

درعین حال عبدالغنی برادر، معاون اقتصادی ریاست‌الوزرای امارت اسلامی، در محفلی به مناسبت سه‌سالگی توافق‌نامه‌ی دوحه، بار دیگر بر نیاز تعامل با جهان تأکید کرد.

او گفته است: «ما با جهان تعامل خوب می‌خواهیم و هر کشوری چه اسلامی یا غیراسلامی، به تعامل میان شان نیاز دارند و هیچ کشوری نمی‌تواند به تنهایی به امور خود برسد.»

همزمان وزیر خارجه کشور اعلام کرد سیاست حکومت کنونی افغانستان تعامل و روابط مثبت با تمام کشورهای جهان است.

«امیرخان متقی» وزیر خارجه کشور اظهار داشت نیت خوبی نسبت به همسایگان افغانستان داریم و از کشورهای دیگر نیز خواستار همین انتظار هستیم.

امیرخان متقی سرپرست وزارت امور خارجه در این نشست گفت که دسیسه‌های زیادی برای تضعیف نظام اقتصادی، نهادهای دولتی و ارگان‌های دیگر به راه انداخته شده بود، که ناکام شدند.

آقای متقی اضافه کرد که ثبات افغانستان به نفع تمام جهان است و هم‌اکنون امنیت در کشور تامین بوده و ما با هیچ یک از کشورهای همسایه‌ و منطقه مشکل نداریم.

وی افزود حکومت افغانستان با همه همسایگان و کشورهای جهان خواستار تعامل و روابط مثبت است.

وزیر خارجه گفت: «با روی کار آمدن دوباره امارت اسلامی، امنیت بهتر در افغانستان تامین شده و یک حکومت واحد به وجود آمده است».

متقی تاکید کرد می‌خواهیم افغانستان را به مرکز اقتصاد، ترانزیت و اتصال در منطقه تبدیل کند.

وی افزوده است که تعامل منفی برخی از کشورها و سازمان‌های جهانی در برابر افغانستان در حال حاضر به سوی مثبت شدن در حرکت است.
 
به گفته سرپرست وزارت امور خارجه، اکنون جامعه جهانی به این درک رسیده است که خاک افغانستان تهدیدی برای جهان نیست.
 
امیرخان متقی گفته است که سازمان‌های جهانی به بهبود وضعیت اقتصادی، سیستم بانکی، مبارزه با مواد مخدر و کاهش فساد اداری در افغانستان اعتراف می‌کنند.
 
وی اضافه کرد که امارت اسلامی در حال حاضر در سیاست خارجی پیروز بوده و یک بار دیگر خواهان بهبود روابط افغانستان با سایر کشورهای جهان است.

به باور متقی؛ مشکلات اقتصادی در تمام جهان اوج گرفته است؛ اما ارزش پول افغانی در برابر دالر نسبت به کشورهای همسایه بهتر است.

او خاطر نشان ساخت که افزایش قیمت اجناس در سطح جهان، روی افغانستان نیز تاثیر کرده است و هیچ فردی بابت آن مقصر نمی‌باشد.

همزمان «مولوی عبدالکبیر»، معاون سیاسی نخست وزیر کشور گفت: روابط امارت اسلامی با جامعه جهانی در حالی بهبود است، وی دلیل این امر را افزایش واگذاری نمایندگی‌های سیاسی از سوی کشورهای جهان به امارت اسلامی عنوان کرده است.

وی افزود: در حال حاضر 16 کشور جهان سفارت‌خانه‌ها را به امارت اسلامی واگذار کردند.

معاون سیاسی ادامه داد: در حال حاضر دنیا دست تعامل به سوی امارت اسلامی دراز کرده و ماهم در تلاش تعامل مثبت با همه کشورهای جهان هستیم.

این مقام ارشد امارت با بیان اینکه به دیپلماسی مثبت با جهان ادامه خواهیم داد، گفت: امارات اسلامی متعهد به تامین امنیت در سرتاسر افغانستان و همچنین گسترش دیپلماسی با کشورهای جهان است. 

درعین حال انس حقانی، یکی از اعضای ارشد طالبان نیز گفت: جامعه جهانی در حال حاضر خواهان روابط نزدیک با امارت اسلامی است.

حقانی افزود: نظام کنونی افغانستان نه براساس معامله با کشورها بلکه براثر فداکاری به دست آمده و جهان نیز در حال حاضر خواهان روابط حسنه با افغانستان است. 

نخست وزیر حکومت افغانستان نیز چندی قبل اعلام کرده بود روابط بسیاری خوبی با همسایگان خود داریم و برای بهتر شدن آن تلاش می‌شود.

بر اساس اعلامیه ارگ، نخست وزیر کشور در دیدار با مولانا فضل الرحمن گفت که امارت اسلامی با تمام کشورهای همسایه، به ویژه پاکستان روابط خوب و استوار بر احترام متقابل می خواهد و افزوده است که است امارت اسلامی «اطمینان می‌دهد که از خاک افغانستان به هیچ کسی خطر و تهدید متوجه نخواهد شد و بهتر آن است که به عوض ادعاها و پروپاگند رسانه ای، روی واقعیت ها بحث صورت گیرد.»

همچنین «عبدالسلام آخندزاده جواد» سخنگوی وزارت صنعت و تجارت امارت اسلامی نیز پیش از این گفته بود افغانستان در حال حاضر با بیش از 70 کشور جهان روابط تجاری دارد و تلاش‌ها برای گسترش هرچه بیش‌تر آن جریان دارد.

محمدخالد حنفی، سرپرست وزارت امر به ‌معروف و نهی از منکر طالبان چند قبل در همین رابطه گفت: امروز در جهان هیچ کشوری وجود ندارد که در سیاست گزاری آن منفعت ملی و بین المللی مدنظر گرفته نشده باشد. امارت اسلامی خود را متعهد به سیاست های منفعت زا در جهان و منطقه می‌داند. از این رو هیچ گاه از خط منافع کشور خویش گذشت نمی‌کند. و کسی حق ندارد تحت عناوین مختلف این حق مسلمی ما را نادیده بگیرد.

از آغاز حاکمیت امارت اسلامی تا اکنون جهان و منطقه برخورد های نادرست و تقابل گونه داشته است که مایه‌ی رنج بخشیدن در ابعاد مختلف کشور ما گردیده، اما امارت اسلامی بارها صدای تعریف درست منفعت را فی مابین طرفین بلند کرده. چون در این اصل شایسته، هیچ کسی متضرر نخواهند شد. کشورهایی که بیخود حرف از تقابل به زبان می‌آورند جای تعجب نیست که با مردم افغانستان سر دشمنی را گرفته باشند.

تعامل و برقراری روابط دیپلماتیک از سوی جامعه‌ی جهانی با امارت اسلامی می‌تواند اهمیت زیادی روی اوضاع داخلی افغانستان، منطقه و جهان داشته، چالش‌ها و بحران‌های زیادی را حل نماید. تجربه‌ی سیاست‌های تقابل‌گرایانه‌ی جهان طی بیست ماه گذشته به وضوع نشان می‌دهد که نه تنها اینکه هیچ گونه مشکلات و چالش‌های را حل نکرده بل به بدتر شدن اوضاع سیاسی-اقتصادی نیز منجر شده است.

درشرایط فعلی شهروندان افغانستان از فقر و گرسنگی شدید رنج برده و کاهش کمک‌های بین المللی نیز زندگی آنان را اسفناک نموده است. که این همه از انزوای سیاسی و عدم تعامل جهان با حکومت سرپرست امارت اسلامی منشاَ گرفته است.

به هر میزانی که جامعه‌ی جهانی سیاست‌های تقابل گرایانه‌ی خود را بیشتر نموده به همان اندازه بحران‌های داخلی افغانستان را گسترش داده است. بناً جامعه‌ی بین‌المللی خصوصاً سازمان ملل متحد با تجربه‌ی سیاست‌های بیست ماه گذشته‌ی خود رویکردهای جدیدی را در قبال حکومت سرپرست و مردم افغانستان روی دست گیرد. زیرا اوضاع سیاسی-اقتصادی افغانستان با گذشت هر روز در حال بدتر شدن است که این مهم بدون تعامل سازنده‌ی جهان با امارت اسلامی حل ناشده باقی خواهد ماند. تبعات این وضعیت به کشورهای منطقه و جهان را نیز سرایت خواهد کرد که کنترول آن روز از دست همه بازیگران منطقه‌ای و جهانی خارج خواهد بود.

بنابراین در صورت تعامل رسمی جامعه‌ی جهانی با حکومت سرپرست، از یک طرف کمک‌های اقتصادی نهاد‌های بین‌المللی مسبب متحول‌سازی زندگی شهروندان کشور به سمت بهبودی گردیده واز سوی دیگر با تعامل همه جانبه، جامعه‌ی جهانی می‌تواند از گسترش روز افزون بحران‌های داخلی افغانستان به مناطق پیرامونی آن جلوگیری نموده و امنیت و ثبات منطقه‌ای را تضمین نماید.

این در حالی است که کشورهای منطقه از گسترش تروریزم بین‌المللی از خاک افغانستان به بیرون از این کشور همواره نگرانی نموده و تاکید می‌نمایند تا زمانی که فرآیند سیاسی جدید در افغانستان با تعامل و همکاری جامعه‌ی جهانی شکل نگیرد، این معضلات همچنان باقی خواهد ماند. این نگرانی کشورهای منطقه هشدارهایی است برای جامعه‌ی جهانی که در صورت عدم رسیدگی به آن، صلح و ثبات منطقه را برهم خواهد زد. بناً جامعه‌ی جهانی خصوصاً سازمان ملل متحد با همکاری و تفاهم قدرت‌های بزرگ با اتخاذ رویکردهای جدید و در تعامل رسمی با حکومت سرپرست این نگرانی ها را باید حل نمایند.

تامین صلح و ثبات منطقه و جهان از مهم‌ترین مسولیت‌های سازمان ملل متحد و قدرت‌های بزرگ است که نباید در این مسائل بی‌تفاوت باشند. در نتیجه اهمیت تعامل با امارت اسلامی در سطوح مختلف داخلی منطقه‌ای و جهانی می‌تواند اهمیت زیادی برای بهبودی اوضاع امنیتی-سیاسی داشته باشد.

حامیه نادری
آژانس خبری گردش اطلاعات

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا