امارت اسلامی نگاه تبعیضآمیز به اقوام کشور ندارد
معاون سیاسی نخست وزیر دولت سرپرست امارت اسلامی گفت که افغانستان خانه مشترک همه مردم این کشور است و حاکمیت نیز نگاه تبعیض آمیز ندارد
«مولوی عبدالکبیر» معاون سیاسی نخست وزیر دولت سرپرست امارت اسلامی در دیدار با شماری از بزرگان ولایت ننگرهار در شرق افغانستان گفت: حاکمیت کنونی در این کشور نگاه تبعیض آمیز به اقوام افغانستان ندارد.
وی افزود: افغانستان خانه مشترک همه مردم این کشور است و به همه اقوام بدون تبعیض قومی، زبانی و حزبی با قدر نگاه میشود.
مولوی عبدالکبیر اظهارداشت که در افغانستان پس از حاکم شدن نظام اسلامی، امنیت سراسری تامین شده است و کارهای عمرانی نیز در حال انجام است.
وی گفت: وقت آن رسیده که تمام مردم افغانستان در آبادی این کشور سهم بگیرند.
وی پیش از این در دیدار با شماری از بزرگان و اعضای شورای سراسری بلوچهای افغانستان و هزاره گفته بود تبعیض و تعصب در حکومت کنونی جایی ندارد.
«سردار غلام نبی بلوچ» رئیس شورای سراسری بلوچهای افغانستان نیز با اعلام حمایت از نظام کنونی این کشور تاکید کرد از قوم بلوچ در ساختار حکومت استفاده شود.
مولوی عبدالکبیر نیز گفت افغانستان خانه مشترک همه افغانهاست و همه مردم از حقوق مساوی برخوردار هستند.
معاون سیاسی در این دیدار بر اتحاد و همبستگی میان افغانها تاکید کرد و اظهارداشت اکنون زمان آن است که تمام اقوام بهخاطر آبادی و رفاه افغانستان دست به دست یکدیگر همکاری کنند.
معاون سیاسی نخست وزیر دولت سرپرست افغانستان اظهار داشت معیار در انتصاب افراد در ساختارهای دولتی، شایستگی، تقوا و تخصص است و بر اساس این ضوابط از قوم بلوچ نیز استفاده خواهد شد.
این دیدار در حالی است که نمایندگان اقوام هزاره نیز پیشتر با «خلیل الرحمان حقانی» وزیر امور مهاجرین افغانستان دیدار و گفتگو کرده بودند.
«اسدالله سعادتی» در این دیدار درباره مشکلات قوم هزاره گفتگو کرد.
همچنان جواد صالحی و استاد اکبری از معاونان شورای علمای شیعه افغانستان نیز در این دیدار درخواستها و پیشنهادات اهل تشیع را به اشتراک گذاشتند، اما جزئیاتی از این مطالبات منتشر نشده است.
وزیر مهاجرین حکومت افغانستان نیز تاکید کرد تعصبات قومی و مذهبی در این کشور جایی ندارد و همه قابل احترام هستند
همزمان امیرخان متقی، وزیر خارجه دولت سرپرست، گفته است که پایین کردن تابلوها به زبان فارسی در افغانستان، سیاست حکومت طالبان نیست، بلکه کار افراد مغرض است.
وی افزوده است که زبان فارسی و پشتو «هردو زبان رسمی افغانستان» هستند و در مکاتب و دانشگاهها و مراکز علمی، «همهچیز مانند قبل» جریان دارد و تدریس و صحبت به هردو زبان پشتو و فارسی انجام میشود.
متقی در خصوص برخی تابلوها و نوشتههایی که زبان فارسی از آن حذف شده، توضیح داد: «اگر در جایی تابلوهایی که به زبان فارسی هستند پایین کشیده شوند، کار اشخاص مغرض است و با اهداف شخصی صورت گرفته اما سیاست حکومت افغانستان این نیست.»
حامیه نادری
آژانس خبری گردش اطلاعات