Kabul

ایجاد زمینه تحصیل برای دانشجویان افغان از سوی دانشگاه امریکایی افغانستان

در حالی‌که با گذشت بیش از دو سال هنوز هم زنان و دختران در افغانستان اجازه آموزش بالاتر از صنف ششم از سوی دولت سرپرست افغانستان را ندارند، پوهنتون امریکایی افغانستان اعلام کرده که فرصت تحصیلات عالی را برای دانش‌آموزان به ویژه زنان و دختران در افغانستان فراهم می‌کند

این پوهنتون با نشر اعلامیه‌ای در صفحه ایکس (توییتر سابق) خود هدف از این اقدام را پرورش نیروی کار تحصیل کرده خوانده، زیرا به گفته این پوهنتون نیروی کار ماهر زمینه‌ساز ثبات سیاسی و اقتصادی در افغانستان است.

به گفته منبع، این برنامه برای دانش آموزانی طراحی شده است که صنف‌های ۹ و ۱۰ را تکمیل کرده و صنف ۱۱ را آغاز کرده اند، اما به دلیل ممنوعیت تحصیل دختران در افغانستان نتوانسته اند تحصیلات خود را به پایان برسانند.‌ دانش‌آموزانی که واجد شرایط استند، می‌توانند از طریق آنلاین درخواست بدهند.

در این اعلامیه آمد است که این برنامهٔ آموزشی با ارزش‌های اصلی دانشگاه امریکایی افغانستان همسو و پایبند است،‌ ارزش‌هایی شامل تعهد به آزادی بیان،‌ کثرت گرایی، تحقیق آزاد، فرصت های برابر، حقوق فردی، مدارا و رفتار شخصی و حرفه‌ای آبرومند می‌باشد.

اعلامیه دانشگاه امریکایی افغانستان همچنان افزوده که «به دانش آموزان متعهد و وقت‌شناس در طول برنامه نیازمند استیم.»

در اعلامیه تاکید شده است که این برنامه فقط برای آنعده از دانش‌آموزان افغان طراحی شده است که در داخل افغانستان زندگی می‌کنند و «ما درخواست آنعده از دانش‌آموزان را نمی‌پذیریم که در بیرون از افغانستان زندگی می‌کنند.»

اما در این اعلامیه مشخص نشده است که در کنار تکمیل صنوف نهم، دهم و شمولیت به صنف یازدهم شرایط دیگر نیز وجود دارد یا خیر. در این اعلامیه همچنین مشخص نشده است که این دانشگاه به چه تعداد دانش‌آموزان را می‌پذیرد.

دانش‌گاه آمریکایی در سال ۲۰۰۶ میلاد در کابل افغانستان تاسیس شد و پس از سقوط نظام جمهوری، سفیر دوحه در واشنگتن اعلام کرده بود که دانش‌گاه آمریکایی افغانستان از کابل به  قطر منتقل شده و دانشجویان افغانستانی در این کشور به تحصیلات خود ادامه خواهند داد.

 ندامحمد ندیم، وزیر تحصیلات عالی افغانستان نام دانشگاه آمریکایی افغانستان را به دانشگاه بین‌المللی افغان تغییر نام داد.

مقام‌های دولت سرپرست افغانستان گفته‌اند که هنوز وضعیت مناسب از نظر شرعی برای آموزش دختران در افغانستان وجود ندارد.

حامیه نادری
آژانس خبری گردش اطلاعات

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا