تهدیدهای امنیتی علیه پاکستان در سال گذشته از افغانستان انجام شده است
نهادهای استخباراتی و امنیتی پاکستان با اعلام این که در سال گذشته میلادی بیش از ۱۸ هزار عملیات اطلاعاتی انجام دادهاند، تاکید کردند بیشتر تهدیدهای امنیتی از خاک افغانستان بوده است
رسانههای پاکستانی به نقل از نیروهای استخباراتی و امنیتی این کشور گزارش دادند در سال 2023 میلادی بیش از 18 هزار عملیات اطلاعاتی انجام دادهاند که به کشتهشدن دستکم 566 تروریست منجر شده است.
بر اساس گزارش «ای آر وای نیوز» بیشتر این حملات از خاک افغانستان علیه پاکستان سازماندهی شده بود.
این گزارش افزود اجرای این عملیاتهای اطلاعاتی موثر علیه تروریسم به منظور دفاع و تامین امنیت پاکستان پس از تشدید حملات «تحریک طالبان پاکستان» (تی.تی.پی) و گروههای وابسته در دستور کار قرار گرفته بود.
درعین حال «اکسپرس تریبون» با انتشار بیانیه ارتش پاکستان گزارش داد آزادی جنگجویان تحریک طالبان پاکستان (تی.تی.پی) در افغانستان و دسترسی آنها به سلاحهای پیشرفته یک نگرانی جدی امنیتی است.
بر اساس این بیانیه، فرماندهان ارشد نظامی پاکستان طی نشستی امنیتی به ریاست «عاصم منیر» رئیس ستاد ارتش این کشور از تشدید تهدیدهای تی.تی.پی ابراز نگرانی کردند.
ارتش پاکستان در این بیانیه تاکید کرد در برابر همه گروههای شبهنظامی، تسهیلکنندگان و حامیان آنها با قاطعیت برخورد خواهد شد.
در این بیانیه آمده است: پناهگاهها و آزادی عمل تروریستهای تحریک طالبان پاکستانی و سایر گروههای مشابه در یک کشور همسایه و در دسترس بودن جدیدترین سلاحها، برای امنیت پاکستان نگران کننده است.
پیش از آن نماینده پاکستان در سازمان ملل با هشدار به کابل، گفت اگر تحریک طالبان پاکستانی از بین برده نشود، این گروه میتواند پس از نابودی شاخه خراسان داعش تهدیدی برای افغانستان باشد.
منیر اکرم که در نشست شورای امنیت سازمان ملل متحد سخنرانی میکرد، گفت: تیتیپی تهدید بزرگی برای پاکستان، افغانستان و صلح و امنیت جهانی است.
وی افزوده است: «تا زمانی که تحریک طالبان پاکستان و سایر گروههای تروریستی مهار و خنثی نشوند، به تهدیدی همیشگی برای همسایهگان افغانستان و احتمالاً جامعه بینالمللی مبدل خواهند شد».
وی همچنین با هشدار ضمنی به کابل، تصریح کرد: «تا زمانی که تحریک طالبان پاکستان فعالانه مهار نشود، میتواند بهعنوان یک سازمان حمایتی برای گروهها و جناحهای تروریستی مختلف در افغانستان پس از نابودی داعش ظاهر شود».
این دیپلمات ارشد پاکستان همچنان گفته که استفاده جنگجویان تیتیپی از سلاحهای بهجا مانده از نظامیان خارجی در افغانستان، سبب افزایش تلفات نیروهای امنیتی این کشور شده است.
اسلامآباد پیش از این نیز از حضور و فعالیت جنگجویان تیتیپی در خاک افغانستان ابراز نگرانی کرده بود، اما این نخستین بار است که یک مقام پاکستانی از تهدید این گروه برای افغانستان هشدار میدهد.
درهمین حال «ذبیحالله مجاهد» سخنگوی دولت سرپرست افغانستان پیش از این بارها اظهارات ارتش و وزارت دفاع پاکستان مبنی بر استفاده تحریک طالبان پاکستان از خاک افغانستان را رد کرده بود.
وی با اظهار اینکه افغانستان نباید به دلیل مشکلات امنیتی در پاکستان ملامت شود، تأکید کرده بود عوامل این ناکامیها باید در داخل پاکستان جستجو شود.