جهان باید امارت اسلامی را به رسمیت بشناسد
دکتر محی الدین علی القره داغی، سرمنشی اتحادیه جهانی علمای اسلام، اعلام کرد که این اتحادیه از تمامی امکانات خود برای خروج حکومت امارت اسلامی از انزوای فعلی استفاده خواهد کرد.
دکتر القره داغی که اخیراً به افغانستان سفر کرده بود، گفت که نظام حاکم در این کشور جایگاه اسلامی دارد و نیاز است که کشورها آن را به رسمیت بشناسند.
القره داغی گفت: «تلاش میکنیم تا خدمت این امارت را انجام بدهیم تا اینکه حق خود را بدست بیاورد و از این انزوای که در حال حاضر در آن قرار دارد بیرون آید. در این راه تمام امکاناتی را که در دست داریم و اعتمادی را که مردم بالای ما و اتحادیه علما دارند به کار می اندازیم تا اینکه ثبات موجود در افغانستان پایدار بماند.»
همچنان گفت که بر اساس مطالعه عمیقی که از اصول و قوانین سازمان ملل متحد دارد این سازمان حق ندارد تا مسئله به رسمیت شناختن امارت اسلامی افغانستان را به چالش بکشد.
او از دولت های اسلامی و سازمان همکاری اسلامی نیز خواست که تلاش نمایند تا جامعه جهانی را برای به رسمیت شناختن امارت اسلامی قانع بسازند.
القره داغی گفت: «به نظر من، اصول و قوانین سازمان ملل متحد را که خواندم، سازمان ملل متحد این حق را ندارد که افغانستان را به رسمیت نشناسد. باید گفت که در اینجا حرف از اسلام است و به همین خاطر غرب دو رویی میکند. پس به همین ملحوظ کنفرانس اسلامی و کشورهای اسلامی باید بر سازمان ملل متحد در پیوند به این حجت قایم کنند که چرا این حکومت را به رسمیت نمی شناسد.»
وی همچنان افزود که با در نظر داشت میلیونها بازگشتکننده، آواره و زلزلهزده بیسرپناه و نیازمند در افغانستان، کمک و همکاری با مردم این کشور، بر مسلمانان واجب است. وی بر همکاری و مساعدت در زمینه حل مشکلات افغانستان اطمینان داد.
سرمنشی اتحادیه علمای جهان اسلام همچنان مطرح بودن حقوق بشر به ویژه حقوق زنان در افغانستان را بهانه جویی جامعه جهانی و کشورهای غربی برای دست نیافتن امارت اسلامی به مشروعیت جهانی عنوان کرده است.
این درحالی است که القره داغی حدود دو هفته قبل در راس یک هیئت اتحادیه علمای جهان اسلام به کابل آمده بود و با مقامهای ارشد امارت اسلامی از جمله رییس الوزرا و سرپرستان وزارتخانه های خارجه و داخله روی موضوعات مختلف مربوط به افغانستان و فلسطین دیدار و گفتگو کردند.
در همین رابطه وزارت خارجه امارت اسلامی روز جمعه ۱۰ قوس (اول دسامبر) اعلام کرد که هیئت عالیرتبه «اتحادیه علمای جهان اسلام» با امیرخان متقی، وزیر خارجه امارت اسلامی، دیدار کرده است.
محمد حسن الددو، رئیس مرکز «تکوین العلماء»، محمد الصغیر، رئیس «هیئت جهانی انصار البنی»، محمدعلی صلابی، مورخ، و نواف تکروری، رئیس «مجتمع علمای فلسطینی»، در ترکیب این هئیتاند.
در بیانیه وزارت خارجه امارت اسلامی از قول چند تن از این علما آمده است: «علمای جهان در کنار امارت اسلامی ایستادهاند و جهان به تجربههای این ها نیاز دارد و باید از امارت اسلامی حمایت شود.»
همزمان محمد بن عبدالکریم العیسی السعودی دبیرکل اتحادیه جهان اسلام میگوید که علمای ارشد جهان اسلام و دانشگاههای فقهی مخالف تصمیم حکومت سرپرست افغانستان در باره ممنوعیت کار و آموزش بانوان هستند.
وی در گفتوگوی ویژه با یک رسانه عربی میافزاید که برخی از بانوان در کشورهای اسلامی در سازمان ملل کار میکنند و در تمامی عرصههای تحصیلی مصروف آموزش هستند.
محمد گفته است: «زنان مسلمان در طول تاریخ اسلام نقش برجستهای داشتهاند. کشورهای اسلامی زنانی دارند که در سازمان ملل کار میکنند و در تمام سطوح تحصیلی همچنان آموزش میدهند.
همچنان دانشگاههای فقهی و هیات علمای ارشد جهان اسلام و سایر فرقهها و مذاهب مختلف، مخالف این تصمیم امارت اسلامی هستند.»
اما حکومت امارت اسلامی در واکنش به سخنان دبیرکل اتحادیه جهان اسلام میگوید که تصمیمهای حکومت مطابق شریعت اسلام گرفته میشود.
حامیه نادری
آژانس خبری گردش اطلاعات