Kabul

دعوت امارت اسلامی از رهبر حزب جمعیت علمای پاکستان

به‌دنبال نشر گزارش‌ها مبنی بر دعوت «ویژه» مولانا فضل‌الرحمان، رهبر حزب جمعیت علمای ذبیح‌الله مجاهد، سخنگوی امارت اسلامی می‌گوید که این گروه مولانا فضل‌الرحمان را برای «شریک ساختن واقعیت‌های افغانستان به مردم پاکستان» دعوت کرده‌ است

مجاهد این اظهارات را روز یک‌شنبه، ۲۶ قوس، در یک پیام صوتی به تلویزیون ملی افغانستان مطرح کرده است.

مجاهد تصریح کرده است: «مولانا فضل‌الرحمان دعوت شده‌ است که به کابل بیاید. این نیت می‌تواند مردم پاکستان را در آگاهی قرار دهد تا بعضی از تبلیغاتی که صورت می‌گیرد، اذهان عامه را در پاکستان خراب نکند و در این راستا مولانا فضل‌الرحمان رول خوب بازی کرده می‌تواند »

این در حالی است که در خبرنامه دفتر جمعیت علمای پاکستان در ایکس آمده است که کاردار سفارت افغانستان در پاکستان روز شنبه به خانه مولانا فضل‌ الرحمان رفته و گفتگوی مفصلی در مورد روابط کابل و اسلام‌آباد داشتند، و «پیام ویژه» از جانب حکومت امارت اسلامی را انتقال داده است و همچنین ، مولانا فضل‌ الرحمان را به کابل «دعوت» کرده است .

در اعلامیه‌ی حزب جمعیت علمای پاکستان آمده است که رابطه‌ی «بهتر میان افغانستان و پاکستان تضمین‌کننده‌ی صلح در منطقه است».

منابع آگاه به دان‌نیوز گفته‌اند که پیام امارت اسلامی درباره‌ی تلاش «برای مهار شبکه‌های تروریستی فعال در خاک افغانستان است».

در دسمبر سال ۲۰۲۱ میلادی چهار ماه پس از به قدرت رسیدن امارت اسلامی در افغانستان، آقای متقی در جریان سفر خود به پاکستان، با رهبر حزب جمعیت علمای پاکستان دیدار کرده بود.

روابط افغانستان و پاکستان در پنج دهه گذشته هرگز خوب نبوده است.مقامات نظام جمهوری مخلوع افغانستان همواره پاکستان را متهم می‌کردند که در قلمرو خود پناهگاه‌های امن برای طالبان داده است. اما پس از سقوط جمهوری و افزایش حملات تروریستی در پاکستان در دو سال گذشته، تنش‌ها در روابط کابل و اسلام آباد افزایش یافته است.

پاکستان می‌گوید که این حملات را تحریک طالبان پاکستانی از خاک افغانستان سازماندهی می‌کنند، اما حکومت امارت اسلامی این اتهامات را رد کرده و می‌گوید که پاکستان نباید بار ناکامی‌های خود را به گردن جانب افغانستان بیندازد.

به همین مناسبت، جنرال عاصم منیر، رئیس ستاد ارتش و جنرال ندیم انجم، رئیس سازمان استخبارات نظامی پاکستان که در سفر رسمی به آمریکا رفته‌اند در روزهای اخیر دیدارهایی با وزیر دفاع و خارجه آمریکا و آنتونی گوترش، دبیرکل سازمان ملل، داشته‌اند. برخی ناظران می‌گویند آن‌ها در واشنگتن می‌خواهند مقام‌های آمریکا را در مورد تهدیدهای طالبان پاکستانی و مبارزه مشترک با آن متقاعد کنند.

در همین حال، زلمی خلیلزاد، نماینده پیشین آمریکا در امور افغانستان، پیشنهاد کرده است که برای حل «بحران» میان اسلام آباد و کابل همدیگر مذاکرات و توافقاتی مستقیم را در نظر بگیرند که «ضمانت‌ها و مکانیسم‌های اجرایی» داشته باشد.

او در ایکس نوشته است که در این سری مذاکرات دوجانبه لازم است تا دو کشور تضمین بدهند که هیچ گروهی از خاک کشورشان علیه کشور دیگری استفاده نکند.

حالا انتظار می‌رود که مولانا فضل‌الرحمان بتواند با پا در میانی از سردی روابط حکومت امارت اسلامی و اسلام‌آباد بکاهد.

حامیه نادری
آژانس خبری گردش اطلاعات

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا