Kabul

روایت روزنامه پاکستانی از مذاکرات تهران و اسلام‌آباد درباره افغانستان

روزنامه انگلیسی زبان اکسپرس تریبیون در ‌گزارش امروز خود آورد: سفر حسن کاظمی قمی نماینده ویژه رئیس جمهوری اسلامی ایران در امور افغانستان به پاکستان در زمانی صورت می‌گیرد که کابل و اسلام‌آباد بر سر مساله تروریسم اختلاف دارند و از طرف دیگر تهران نیز در مورد تحرکات عناصر تروریستی در خاک افغانستان نگران است

در این گزارش آمده است: در سال های اخیر، ایران و پاکستان در مورد مسائل افغانستان به همگرایی قابل توجهی رسیده‌اند. چالش پناهندگان افغانستان از جمله مسائلی است که تهران و اسلام‌آباد درباره آن هم‌سو هستند.‌ هر دو کشور بار میلیون‌ها پناهنده افغانستانی را برای چندین دهه به دوش می کشند و اکنون بازگشت آنان را به کشورشان خواستارند.

اکسپرس تریبیون نوشت: چالش‌های پاکستان با افغانستان بر سر کم کاری کابل در قبال پدیده تروریسم و پافشاری اسلام‌آباد بر تصمیم خود برای اخراج اتباع افغانستانی غیرمجاز همچنان ادامه دارد.

نماینده ویژه رئیس جمهوری اسلامی ایران در امور افغانستان و سرپرست سفارت ایران در کابل به دعوت همتای پاکستانی خود برای رایزنی پیرامون مسائل منطقه‌ای و همکاری‌های دوجانبه به اسلام‌آباد سفر کرد.

حسن کاظمی قمی نماینده ویژه رئیس‌جمهور در امور افغانستان در پیامی که در صفحه شخصی خود در فضای مجازی منتشر کرد؛ نوشت: در ادامه تلاش‌های منطقه‌ای جمهوری اسلامی ایران برای کمک به مردم افغانستان، امروز در اسلام آباد پاکستان با جلیل عباس جیلانی وزیر امور خارجه، آصف درانی نماینده ویژه پاکستان در امور افغانستان و سایر مقامات این کشور ملاقات کردم.

وی گفت: در این ملاقات ها تاکید کردم صلح و ثبات منطقه وابسته‌ به صلح و ثبات در افغانستان است و آن چه که می‌تواند به برقراری این صلح کمک کند، ابتکارات منطقه‌ای با محوریت کشورهای همسایه افغانستان است.

کاظمی قمی افزود: در این چارچوب، با همتایان پاکستانی توافق کردیم کشورهای همسایه افغانستان هسته اصلی گروه تماس منطقه‌ای برای افغانستان را تشکیل داده و بسته‌ای از پیشنهادات سازنده را به حکومت سرپرست افغانستان ارائه کنند.

نماینده ویژه رئیس‌جمهوری ایران در امور افغانستان بیان کرد: گروه تماس و دستورکار آن قابل گسترش می‌باشد و می‌تواند به نگرانی‌های همسایگان افغانستان، کشورهای منطقه و جامعه بین‌المللی در مورد افغانستان در قالب یک دستورکار مشخص با جدول زمانی منطقی، به صورت گام به گام بپردازد.

همزمان مولانا فضل‌الرحمن رهبر حزب جمعیت علمای اسلام پاکستان در گفت‌وگو با تلویزیون ملی افغانستان افزود در سفرش به کابل بستر این تفاهم را فراهم کرده تا تنش‌های موجود میان دو کشور حل شود.

مولانا فضل‌الرحمن افزود: تلاش ما این است که تمام مسایل میان پاکستان و افغانستان از راه تفاهم به پیش برود تا برنامه‌های کسانی که می‌خواهند دو کشور در برابر هم قرار بگیرند، در جنگ باشند و روابط شان باهم خراب شود، نقش بر آب شود.

وی همچنین مدعی شد حضور سفارت کشورهای دیگر در افغانستان نشان‌دهنده به رسمیت شناختن امارت اسلامی است.

رهبر حزب جمعیت علمای اسلام پاکستان خواستار به رسمیت شناخته شدن امارت اسلامی از سوی جامعه جهانی نیز شد.

وی اضافه کرد: وقتی سفارت و تجارت برقرار است و دنیا در پی سرمایه‌گذاری در افغانستان است دیگر چرا روی یک موضوع اصرار می‌ورزید.

حامیه نادری
آژانس خبری گردش اطلاعات

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا