Kabul

شبکۀ بی‌بی‌سی فهرست صد زن الهام‌بخش و تأثیرگذار سال ۲۰۲۳ خود را روز سه‌شنبه ۳۰ عقرب، اعلام کرد ،که در جمع آن “هوسی احمدزی” و “سمیه تورا” از افغانستان نیز قرار گرفته‌است

بی‌بی‌سی همه ساله فهرست صد زن الهام‌بخش و تأثیرگذار را در بخش‌های مختلف اجتماعی سیاسی ،فرهنگی ،ورزشی،سرگرمی سیاست تکنولوژی و صحت را معرفی میکند

امسال از افغانستان دو زن “هوسی احمدزی”، مجری تلویزیون شمشاد و “سمیه تورا”، بنیان‌گذار«شبکۀ دوستی افغانستان» و فعال حقوق پناهندگان در کنار شخصیت‌هایی مانند، امل کلونی وکیل حقوق بشر، آمریکا فررا ستارۀ هالیوود، گلوریا اشتاینهم فمینیست سرشناس، میشل اوباما بانوی اول پیشین آمریکا، آیتانا بونماتی فوتبالیست برندۀ توپ طلا ، تیمنیتگبرو متخصص هوش مصنوعی،برنادت اسمیت، کانادا حامی خانواده های مفقودان،لیان کالن -آنزورت،بریتانیا،دانشمند علوم دریایی،دیا میرزا، هند- بازیگر ،لالا پاسکینلی، آرژانتین -هنرمند ،کامیلا پیرلی، پاراگوئه-ورزشکار المپیک ،لوییز مابولو، فیلیپین- کشاورز و کار آفرین، گرفته اند.

بی‌بی‌سی در مورد “هوسی احمدزی” که در بخش فرهنگ و آموزش این فهرست قرار دارد نوشت :او با وجود نگرانی‌های امنیتی و مقاومت‌های اجتماعی علیه حضور زنان در رسانه، همچنان به فعالیتش در تلویزیون شمشاد ادامه می‌دهد.

او تا بحال با چندین نفر از مقام‌های طالبان مصاحبه کرده است، اما برای پرسش درباره عملکرد آنها دچار محدودیت است.

احمدزی دارای تحصیلات عالی در زمینه حقوق و علوم سیاسی است و هفت سال است که در رسانه فعالیت می‌کند. تمرکز او بر تحصیل دختران است که طالبان محدودیت‌های شدیدی بر آن وضع کرده است.

“سمیه تورا”، یکی دیگر از زنان افغانستان است که در کنار هوسی احمدزی در فهرست صد زن برتر قرار گرفته است .

بی بی سی در مورد سمیه تورا نوشت :

شبکه دوستی سازمانی است که با هدف فراهم کردن منابع و اطلاعات حیاتی برای افغان‌ها در داخل کشور و پناهجویان افغان در خارج فعالیت می‌کند. این سازمان در سال ۲۰۲۱ و در پی بازگشت طالبان به قدرت تاسیس شد.

سمیه تورا به عنوان یک پناهجوی افغان، خود به خوبی با چالش‌هایی که افراد بی‌جا شده با آن روبرو هستند آشناست.

او در زمینه اسکان پناهجویان و فراهم کردن دسترسی دانش‌آموزانی که تحت تاثیر ناآرامی‌ها قرار گرفته‌اند فعالیت دارد.

تورا با آگاهی از نقش تحصیل در ایجاد تحول در افراد، با نهادهایی از جمله سازمان ملل متحد، بانک جهانی، صندوق ملاله، و نهاد خیریه اشمید فیوچرز همکاری می‌کند. او از راه مشارکت با این نهادها، با تمرکز بر پناهجویان، دختران و زنان در شرایط اضطراری، از حق دسترسی آنها به تحصیل دفاع می‌کند.

سال قبل همچنان از افغانستان زهرا جویا، مدیر مسئول رسانۀ رخشانه ،تمنا پریانی، فعال حقوق زن فاطمه امیری، یکی از قربانیان حملۀ انتحاری بر مرکز آموزشی کاج در غرب کابل، در فهرست صد زن سال بی‌بی‌سی انتخاب شده بودند.

جواد رسولی
آژانس خبری گردش اطلاعات

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا