شورای امنیت سازمان ملل درباره آتشبس پایدار در نوار غزه رایگیری میکند
شورای امنیت سازمان ملل متحد احتمالا بار دیگر روز دوشنبه قطعنامه پیشنهادی امارات متحده عربی را به رأی میگذارد که طی آن از اسرائیل و حماس میخواهد اجازه ارسال کمکهای بشردوستانه به نوار غزه از طریق مسیرهای زمینی، دریایی و هوایی را بدهند و نظارت سازمان ملل بر کمکهای بشردوستانه ارائه شده را ایجاد کند
این پیشنویس، توسط کشورهای عربی و به پشتوانه حمایت گسترده بینالمللی در رای گیری سه شنبه گذشته در مجمع عمومی ارائه شده است. متن جدید که توسط امارات عربی متحده تهیه شده است، خواستار «توقف فوری و پایدار خصومتها برای دسترسی ایمن و بدون مانع به کمکهای بشردوستانه در نوار غزه» است.
این پیشنویس همچنین بر حمایت از «راه حل دو دولتی» در منطقه تاکید میکند و بر اهمیت «یکپارچهسازی نوار غزه با کرانه باختری تحت حاکمیت خودگردان فلسطینی» تاکید دارد.
بنابر گزارشها، مانند قطعنامه قبلی که در شورای امنیت در ۹ دسامبر به رای گذاشته شد و توسط ایالات متحده وتو شد، متن پیشنویس جدید نیز به صراحت نام حماس را ذکر نکرده است، اما به طور مبهم «همه حملات بدون تبعیض علیه غیرنظامیان» را محکوم میکند.
شورای امنیت پس از ناکامی در تصویب پنج قطعنامه از جمله دو مورد که به دلیل وتو آمریکا بود، با انتقاد شدید بینالمللی روبرو است. این شورا از زمان آغاز جنگ تنها یک قطعنامه در مورد غزه به تصویب رسانده که به موجب آن، ۱۵ عضو شورای امنیت خواستار ایجاد «وقفههای بشردوستانه» شدند.
هفته گذشته، مجمع عمومی سازمان ملل متحد با اکثریت قاطع آرا قطعنامهای غیرالزام آور را به تصویب رساند که خواستار آتشبس فوری بشردوستانه در غزه و آزادی فوری و بدون قید و شرط همه گروگانها شد. قطعنامه که از ۱۹۳ عضو مجمع عمومی سازمان ملل ۱۵۳ عضو به آن رای موافق دادند.
شورای امنیت ملل متحد یکی از ارکان سازمان ملل متحد است که وظیفهٔ پاسداری از امنیت و صلح بینالمللی را به عهده دارد. بر اساس منشور سازمان ملل متحد، حیطهٔ قدرت شورای امنیت شامل اعزام نیروهای پاسدار صلح، تصویب تحریمهای بینالمللی، و اعطای اجازه استفاده از نیروی نظامی علیه کشورهای متخاصم است
جواد رسولی
آژانس خبری گردش اطلاعات