Kabul

شکایت ساکنان ولایت بدخشان از دسترسی نداشتن  به خدمات صحی

نبود خدمات صحی در اکثر ولایت های افغانستان مردم را با چالش های زیادی مواجه ساخته است.
بدخشان در شمال شرق افغانستان از جمله ولایتی دور دست است

شماری از باشندگان ولایت بدخشان با انتقاد از خدمات صحی در این ولایت می گویند، پس از آنکه حکومت جمهوریت قرار داد خدمات صحی را در بدخشان به نهاد (AKF) یا آقاخان واگزار کرده است خدمات چشمگیری در بخش صحی در این ولایت وجود ندارد.

اما مسؤولین خدمات صحی از ۱۱۵مرکز صحی در این ولایت خبر می دهند.

داکتر فرهمند ابراهیم خلیل مسؤول خدمات صحی دفتر آقا خان در بدخشان است.  او به خبرنگار آژانس خبری گردش اطلاعات می‌‌گوید: ” در بدخشان نهاد آقا خان خدمات صحی را به مردم بدخشان ارائه می کند. ما در بدخشان ۱۱۵مراکز صحی داریم که در آن یک شفاخانه ولایتی، دو شفاخانه ولسوالی ، ۵ مرکز صحی بستر دار که عملیات در آن انجام می شود و ۱۰ مرکز صحی پیشرفته، ۳۰ مرکز اساسی و ۶۶ مراکز فرعی در داریم و خدمات به مردم به بهترین شکل عرضه می شود”.

این گفته ها در حالی بیان می‌شود که باشندگان شهر  فیض آباد از نبود داکتران مجرب ونبود امکانات در شفاخانه ولایتی استاد برهان الدین “ربانی”شکایت می کنند.

نسیمه مادر دو طفل است که به اثر سوی تغذيه، طفل سه ماهه خود را به این شفاخانه بستری نموده است.

او می گوید: ” از ده روز به این طرف در این شفاخانه هستم، وضعیت طفل ام هنوز هم خوب نشده است ما حتی اکثریت از دوا های را از بیرون به قیمت بالا خرید می کنم. در خود شفاخانه دوا پیدا نمی شود و ما مجبور هستیم که از دواخانه های شخصی دوا بگیرم”.

تنها نسیمه نیست که از خدمات درمانی شکایت دارد.
شفیق که از ولسوالی اشکاشم بخاطر مریضی مادراش آمده به خبرنگار آژانس خبری گردش اطلاعات چنین بیان داشت؛ “مادرم چندین ماه می شود که مریض است در اشکاشم داکتران به ما گفتند که باید این جا بیایم، مادرم سه روز می شود که بستر است اما داکتران این جا بسیار کم به ما توجه می کند وحتی بعضی معاینه ها توسط نرس های کار آموز انجام می شود و داکتران متخصص چندان علاقه ی برای دیدن مریضان ندارند”.

در کنار آن حمیرا یکی دیگر از مریضانی که از رفتار  و بی توجهی داکتران شفاخانه ولایتی بدخشان شکایت می کند: ” میگوید من چند ما پیش که در لیلیه دولتی تحصیلات عالی بار ها شاید رفتار نادرست داکتران با محصلانِ که مریض می شدند بودم؛ وقتی ما با مریض این جا می آمدیم داکتران مجرب به ما رسیدگی نمی کردند و نرس های کار آموز رسیدگی می کردند، داکتر باید مهربان باشد اما این ها با مریضان شان زشت رفتار می کند واین کار شان باعث می شود بیشتر مردم با وجود مشکلات اقتصادی به پیش داکتر شخصی مراجه کند”.

داکتر قدیر برهان یکی از پزشکان در شفاخانه‌دولتی استاد برهان الدین ربانی است.
او می‌گوید: “داکتران در بدخشان به دلیل امتیاز کم که از سوی بخش خدمات صحی برایشان داده میشود. چندان علاقه‌ی به کار کردن در شفاخانه و کلینک ها را ندارند و بیشتر تمرکز شان بالای کلینک های شخصی شان است”.

اما داکتر همایون “فروتن” این ادعای مردم را رد نموده و می گوید: “شفاخانه ولایتی با امکانات خوب در خدمت مردم است ما در مجموع ۲۵۸ پرسونل داریم که بخش کلینک، اداری و سپورتی در کل همه را در بر می گیرد.

ما به تعداد ۴۴داکترمجرب و متخصص داریم که در میان این ها داکتران هندی نیز وجود دارد و از نگاهی امکانات هم مشکل نداریم و ما ۲۴ساعت در بخش های مختلف در خدمت مردم استیم”.

تنها شفاخانه مرکزی بدخشان در شهر فیض آباد نیست که با نبود خدمات صحی مواجه است بلکه شماری از کلینک ها نیز در ولسوالی های بدخشان از خدمات و ادویه مورد نیاز شاکی اند.

همزمان با سردی هوا شماری نگران افزایش بیماری های تنفسی و سایر امراض استند.

رامین”اندیشور” آژانس خبری گردش اطلاعات
فیض‌آباد – بدخشان

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا