شکایت شهروندان از توزیع ناعادلانه کمک های بشری از سوی نهاد های مدد رسان
باشندگان ولایت فراه از توزیع نا عادلانه کمک های بشری در این ولایت شکایت داشته می گویند که کارمندان نهاد های مدد رسان در این ولایت، کمک های بشری را برای اقارب و خویشاوندان شان توزیع می کنند
از سوی هم مسولان در ولایت فراه از توزیع کمک ها به صورت عادلانه خبر داده، می گویند که از تخطی جلوگیری می نمایند.
در کنار نبود زمینه های کاری، مشکلات اقتصادی و فقر روز افزون باشندگان ولایت فراه نگران توزیع نا عادلانه کمک های بشری از سوی نهاد های مدد رسان در این ولایت اند.
فامیل های نیازمند در این ولایت می گویند با آن که با چالش های سخت اقتصادی روبرو اند اما تا کنون هیچ کمک برای آنان توزیع نشده است.
محمد هاشم 85 ساله که مسولیت تامین نیازمندی های فامیل 11 نفری اش را به عهده دارد با گلوی پر از بغض می گوید” دیگر توان پیدا کردن یک تکه نان خشک را هم ندارم، هوا سرد شده، کار نیست، گاز و ذغال ما نداریم و توان کار را که من ندارم، مگر گدایی هم کار خوبی نیست هیچ چاره ای ندارم.”
در همین حال شماری از باشندگان ولایت فراه می گویند که چندی پیش هلال احمر افغانی برای نیازمندان کمک های نقدی را توزیع کرده اند اما پروسه توزیع کمک ها به گونه شفاف عملی نشده است.
علی احمد، که در ناحیه دوم شهر فراه، در خانه ای کرایه ای زندگی می کند، از توزیع کمک های بشری شاکی بوده می گوید” کمک ها در افغانستان زیاد بوده، در فراه هم همین رقم ولی هرکس به فکر خود و اقارب خود است، هیچ وقت شفافیت در کار نیست و نبوده”.
این باشندگان از مسولان محلی ولایت فراه می خواهند تا در زمینه توزیع عادلانه کمک های بشردوستانه نهاد های مدد رسان در این ولایت توجه جدی نمایند.
از سوی هم مسولان در ریاست هلال احمر افغانی ولایت فراه می گوید که طی یک هفته 30 میلیون افغانی از سوی این اداره برای نیازمندان و خانواده های بی بضاعت توزیع شده است.
گل آغا می افزاید که اطرافیان وی ضمن اینکه سرمایه دار هستند با آنهم کمک های خوراکی و غیر خوراکی برای شان توزیع می گردد وی از مسولان خواستار ایجاد توازن در کمک ها شد.
مولوی میراحمد”هاشمی” رئیس اداره هماهنگی هلال احمر افغانی می گوید” 30 میلیون افغانی کمک نقدی را برای یک هزار فامیل بی بضاعت در ولسوالی بالابلوک توزیع کردیم”.
گفتن است که پس از تحولات سیاسی اخیر در افغانستان سازمان ملل از افزایش میزان بیکاری و فقر در افغانستان گزارش داده گفته است که نزدیک به 80 درصد شهروندان افغانستان در آمد اندک و مشکلات سخت اقتصادی را تجربه کرده اند.
رایا “آریا”
آژانس خبری گردش اطلاعات-فراه