Kabul

مشارکت جهانی برای آموزش ،۱۱۰ میلیون دالر برای کمک به بخش معارف افغانستان اختصاص داد

مشارکت جهانی برای آموزش (جی‌پی‌ای) از تصویب ۱۱۰ میلیون دالر کمک بلاعوض برای حمایت از آموزش کودکان در افغانستان خبر داده است

جی‌پی‌ای، روزشنبه، شانزدهم دسامبر با نشر بیاینه‌ای اعلام کرد قرار است این کمک طی دو سال آینده زمینه آموزش بهتر را برای کودکان افغان در مکاتب دولتی فراهم کند و 7.6 میلیون کودک در سراسر افغانستان از این کمک‌ها بهره‌مند خواهند شد.

این کمک مالی که از طریق «یونیسف» و «نجات کودکان» نظارت می‌شود، به کودکان افغان کمک می‌کند تا به آموزش‌های مورد نیاز دسترسی داشته باشند.

لورا فریجنتی، مدیرعامل مشارکت جهانی برای آموزش گفته است: ما بسیار خوشحالیم که می‌توانیم به حمایت خود از آموزش در افغانستان ادامه دهیم.

به گفته وی، 59.5 میلیون این کمک زیر نظر صندوق حمایت از کودکان سازمان ملل در مناطق دورافتاده و صعب‌العبور کشور برای کودکان به‌ویژه دختران در بخش تهیه کتاب‌های درسی، و حمایت از حقوق معلمان صنف‌های محلی و همچنان ارائه کتاب‌های درسی و راهنمایی معلمان حدود 15 هزار مکتب دولتی هزینه خواهد شد.

بیانیه افزود علاوه بر این، دست‌کم 28 هزار معلم و کارمند اداری مدارس نیز آموزش خواهند دید.

به‌گفته‌ او، این مقدار پول‌ از طریق صندوق حمایت از کودکان سازمان ملل (یونیسف) و سازمان حفاظت از کودکان (سیف د چلدرن) در زمینه‌ آموزش کودکان در افغانستان هزینه خواهد شد و به کودکان افغانستان کمک خواهد کرد تا به آموزش و پرورشی که برای تبدیل‌شدن به اعضای سازنده‌ی جامعه و ساختن آینده‌ بهتر نیاز دارند، دسترسی پیدا کنند.

مشارکت جهانی برای آموزش با اشاره به اینکه این شبکه یک تعهد مشترک برای پایان دادن به بحران یادگیری در جهان است افزوده است که : مشارکت جهانی برای آموزش شرکا و منابع مالی را بسیج می‌کند تا از نزدیک به ۹۰ کشور کم‌درآمد در زمینه‌ی آموزش حمایت کند.

قرار است این مبلغ در بخش ساخت‌وساز ساختمان مکاتب، فراهم‌سازی آب آشامیدنی صحی، تهیه کتاب و آموزش زنان جوان به‌منظور استخدام به عنوان آموزگار در مکاتب ابتدایی به مصرف برسد.

این در حالی است که وضعیت آموزش و پرورش در کشور پس از به قدرت رسیدن امارت اسلامی و ممنوعیت آموزش دختران بالاتر از صنف ششم نگران کننده خوانده شده است.

حامیه نادری
آژانس خبری گردش اطلاعات

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا