معاون نخست ریاست الوزرا ،ا.ا.ا: خواستار تعامل با جهان هستیم، نه کشمکش
مولوی عبدالکبیر، معاون سیاسی رییسالوزرای امارت اسلامی روز شنبه، ۲۳ جدی در یک نشست زیر عنوان «نقش علما و بزرگان قومی در تقویت روابط میان ملت و نظام» در کابل گفته است که امارت اسلامی با جهان «کشمکش نه؛ بلکه روابط و تعامل» میخواهد
معاون سیاسی ریاستالوزرا در این نشست که زیر نام نقش علما و بزرگان قومی در تحکیم روابط میان مردم و نظام برگزار شده بود، همچنان گفته است که فرصت اشغال دوباره و دخالت در امور افغانستان به هیچ فرد و یا گروهی داده نخواهد شد.
به گفتهی او، جلو برخی نهادها که خلاف نظام فعالیت داشته باشند، نیز گرفته میشود.
معاون سیاسی ریاستالوزرا گفت: «شما این تشویش را نداشته باشید که امارت اسلامی قصدا با دنیا تقابل میکند و مشکلات را به افغانستان میاورد، این گونه نیست. به شما شاید معلوم باشد که در پیوند به آب هلمند با ایران مشکل پیش آمد که آن مشکل با تفاهم حل شد.»
معاون سیاسی ریاستالوزرا همچنان در بخشی دیگر از سخنرانیاش بر داشتن روابط نیک با جهان تاکید کرده و افزوده است که جنگ راهحل نیست و همه مسایل از راه گفتوگو و تعامل مثبت باید حل شود
محمد خالد حنفی سرپرست وزارت امر به معروف و نهی از منکر با انتقاد از بیانیه یوناما درباره بازداشت زنان، گفته است که این نهاد باید از نشر گزارشهای یکجانبه و دور از واقعیت در مورد افغانستان خودداری کند.
او گفت: «یوناما یکجانبه فیصله میکند. ما این را به یوناما میگوییم که با خود یادداشت کند، در آینده از این گونه فیصله یکجانبه و نشر گزارشها خودداری کند.»
خیرالله خیرخواه سرپرست وزارت اطلاعات و فرهنگ که در این نشست حضور داشت، در سخنرانی خود بیان کرده است که کشورهای جهان میخواهد به بهانه ایجاد حکومت همهشمول در افغانستان، افرادی که همدست بیگانهها هستند، را در بدنه حکومت شامل سازند.
آقای خیرخواه افزود، امارت اسلامی یک حکومت مردمی است و پس از این نیز این روند تقویت خواهد شد ولی هیچگاه قسمی که آنان میخواهند، نخواهد شد.»
محمدخالد حنفی، سرپرست وزارت امر به معروف و نهی از منکر طالبان چند قبل در همین رابطه گفت: امروز در جهان هیچ کشوری وجود ندارد که در سیاست گزاری آن منفعت ملی و بین المللی مدنظر گرفته نشده باشد. امارت اسلامی خود را متعهد به سیاست های منفعت زا در جهان و منطقه میداند. از این رو هیچ گاه از خط منافع کشور خویش گذشت نمیکند. و کسی حق ندارد تحت عناوین مختلف این حق مسلم ما را نادیده بگیرد.
وی اضافه کرد که امارت اسلامی در حال حاضر در سیاست خارجی پیروز بوده و یک بار دیگر خواهان بهبود روابط افغانستان با سایر کشورهای جهان است.
پیش از این رهبر امارت اسلامی هنگام دیدار از قول اردوی ۲۰۵ البدر با شماری از مسئولان این قول اردو گفته که:«تعامل ما با جهان در روشنایی احکام شریعت است و هیچ گونه دلیل دیگر برای مان قابل قبول نیست.»
او خطاب به مسئولین گفته که آنان احکام شرعی را در ادارات خود اجرا کنند.
درعین حال عبدالغنی برادر، معاون اقتصادی ریاستالوزرای امارت اسلامی، در محفلی به مناسبت سهسالگی توافقنامهی دوحه، بار دیگر بر نیاز تعامل با جهان تأکید کرد.
او گفته است: «ما با جهان تعامل خوب میخواهیم و هر کشوری چه اسلامی یا غیراسلامی، به تعامل میان شان نیاز دارند و هیچ کشوری نمیتواند به تنهایی به امور خود برسد.»
همزمان وزیر خارجه امارت اسلامی اعلام کرد سیاست حکومت کنونی افغانستان تعامل و روابط مثبت با تمام کشورهای جهان است.
«امیرخان متقی» وزیر خارجه کشور اظهار داشت نیت خوبی نسبت به همسایگان افغانستان داریم و از کشورهای دیگر نیز خواستار همین انتظار هستیم.
امیرخان متقی سرپرست وزارت امور خارجه در این نشست گفت که دسیسههای زیادی برای تضعیف نظام اقتصادی، نهادهای دولتی و ارگانهای دیگر به راه انداخته شده بود، که ناکام شدند.
آقای متقی اضافه کرد که ثبات افغانستان به نفع تمام جهان است و هماکنون امنیت در کشور تامین بوده و ما با هیچ یک از کشورهای همسایه و منطقه مشکل نداریم.
وی افزود حکومت افغانستان با همه همسایگان و کشورهای جهان خواستار تعامل و روابط مثبت است.
وی افزوده است که تعامل منفی برخی از کشورها و سازمانهای جهانی در برابر افغانستان در حال حاضر به سوی مثبت شدن در حرکت است..
وی اضافه کرد که امارت اسلامی در حال حاضر در سیاست خارجی پیروز بوده و یک بار دیگر خواهان بهبود روابط افغانستان با سایر کشورهای جهان است.
همزمان عبدالسلام حنفی، معاون اداری نخست وزیر امارت اسلامی گفت: روابط امارت اسلامی با جامعه جهانی در حالی بهبود است، وی دلیل این امر را افزایش واگذاری نمایندگیهای سیاسی از سوی کشورهای جهان به طالبان عنوان کرده است.
این مقام ارشد امارت با بیان اینکه به دیپلماسی مثبت با جهان ادامه خواهیم داد، گفت: امارات اسلامی متعهد به تامین امنیت در سرتاسر افغانستان و همچنین گسترش دیپلماسی با کشورهای جهان است.
درعین حال انس حقانی، یکی از اعضای ارشد طالبان نیز گفت: جامعه جهانی در حال حاضر خواهان روابط نزدیک با امارت اسلامی است.
حقانی افزود: نظام کنونی افغانستان نه براساس معامله با کشورها بلکه براثر فداکاری به دست آمده و جهان نیز در حال حاضر خواهان روابط حسنه با افغانستان است.
ملا حسن آخوند نخست وزیر حکومت افغانستان نیز چندی قبل اعلام کرده بود روابط بسیاری خوبی با همسایگان خود داریم و برای بهتر شدن آن تلاش میشود.
نخست وزیر کشور در دیدار با مولانا فضل الرحمن گفت که امارت اسلامی با تمام کشورهای همسایه، به ویژه پاکستان روابط خوب و استوار بر احترام متقابل می خواهد و افزوده است که است امارت اسلامی «اطمینان میدهد که از خاک افغانستان به هیچ کسی خطر و تهدید متوجه نخواهد شد و بهتر آن است که به عوض ادعاها و پروپاگند رسانه ای، روی واقعیت ها بحث صورت گیرد.»
همچنین «عبدالسلام آخندزاده جواد» سخنگوی وزارت صنعت و تجارت طالبان نیز پیش از این گفته بود افغانستان در حال حاضر با بیش از 70 کشور جهان روابط تجاری دارد و تلاشها برای گسترش هرچه بیشتر آن جریان دارد.
مولوی ندامحمد ندیم، سرپرست وزارت تحصیلات عالی کشور چند قبل در همین رابطه گفت: امروز در جهان هیچ کشوری وجود ندارد که در سیاست گزاری آن منفعت ملی و بین المللی مدنظر گرفته نشده باشد.
امارت اسلامی خود را متعهد به سیاست های منفعت زا در جهان و منطقه میداند. از این رو هیچ گاه از خط منافع کشور خویش گذشت نمیکند. و کسی حق ندارد تحت عناوین مختلف این حق مسلم ما را نادیده بگیرد. از آغاز حاکمیت امارت اسلامی تا اکنون جهان و منطقه برخورد های نادرست و تقابل گونه داشته است که مایهی رنج بخشیدن در ابعاد مختلف کشور ما گردیده، اما امارت اسلامی بارها صدای تعریف درست منفعت را فی مابین طرفین بلند کرده. چون در این اصل شایسته، هیچ کسی متضرر نخواهند شد. کشورهایی که بیخود حرف از تقابل به زبان میآورند جای تعجب نیست که با مردم افغانستان سر دشمنی را گرفته باشند.
حامیه نادری
آژانس خبری گردش اطلاعات