کشور برادر و همسایه نباید اجازه دهد از خاکش علیه پاکستان استفاده شود
پس از حمله مرگبار به یک مرکز پولیس در ۲۱ قوس (۱۲) دسمبر در منطقه قبایلی دیره اسماعیلخان در ایالت خیبرپختونخوا پاکستان، برخی مقامهای کنونی و پیشین پاکستان این حمله را مستقیما به افغانستان ربط دادند و مدعی شدند که منشا این «حمله تروریستی» در افغانستان است
جان اچکزی حمله دیره اسماعیلخان خطاب به امارت اسلامی؛ پاکستان نمیتواند بازی دوگانه را تحمل کند و افزود: این حمله تروریستی تمام خطوط اصلی امنیت ملی پاکستان را نقض کرده و آنها باید درباره حملات انتقامگیرانه در افغانستان فکر کنند.
وی هشدار داد باید پایگاههایی به پهپادهای آمریکا برای نابودی و هدف قرار دادن القاعده و سایر تروریستها در افغانستان داده شود.
وی در صفحه مجازی «ایکس» نوشت: فقط واکنش نشان دادن کافی نیست، بلکه باید به فکر حملات تلافیجویانه در افغانستان، عملیات ویژه، حملات هوایی، بستن مرزها با افغانستان و تخلیۀ همه مهاجران افغان باشند.
ذبیحالله مجاهد، سخنگوی امارت اسلامی، در یک پیام صوتی که از رادیو تلویزیون ملی افغانستان منتشر شد، در پاسخ به انتقاد مقامهای پاکستانی از از امارت اسلامی پس حمله مرگبار اخیر در خیبرپختونخوا، تاکید کرد که این حملات هیچ ربطی به افغانستان ندارند.
او گفت: «در صورتی که دولت پاکستان اطلاعاتی را که درباره این حملات دارد با ما به اشتراک بگذارد، ما در مورد آن تحقیق خواهیم کرد.» مجاهد دولت پاکستان را به ناتوانی در تامین امنیت آن کشور متهم کرد و گفت که پاکستان باید خود جلو حملات تروریستی در خاکش را بگیرد زیرا «محل وقوع حادثه در خاک پاکستان و کیلومترها دورتر از افغانستان است». او افزود که «ربط دادن هر مشکل به یک کشور دیگر راهحل مسئله نیست.»
اما دیروز «جان اچکزی» وزیر اطلاعرسانی ایالت بلوچستان پاکستان پست قبلی را در «اکس» درباره پیشنهاد به آمریکا برای حمله پهپادی به خاک افغانستان حذف کرد و از موضوع خود عقب نشینی نمود.
این اظهارات در حالی مطرح شد که «عاصم منیر» رئیس ستاد ارتش پاکستان در سفر رسمی در آمریکا بهسر میبرد.
درهمین حال متیو میلر سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در یک نشست خبری از چگونگی حمایت از پاکستان در برابر تهدیدات ادعای برخاسته از خاک افغانستان خودداری کرد.
خبرنگاران با اشاره به سفر «عاصم منیر» رئیس ستاد ارتش پاکستان به آمریکا از میلر پرسیدند، منیر بهدنبال حمایت واشنگتن در برابر پناهگاههای امن تروریستان در افغانستان است؛ ایالات متحده مایل به ارائه چه نوع حمایتی از پاکستان است و آیا احتمال حملات پهپادی در نظر گرفته میشود؟
وی بدون پاسخی صریح به این پرسش گفت: ما بهطور کلی مشتاقانه منتظر مشارکت با دولت پاکستان در زمینه همکاریهای امنیتی و دفاعی منطقهای هستیم و در سال جاری گامهایی برای مشارکت با آنها در فعالیتهای ضد تروریسم برداشتهایم.
میلر افزود آمریکا و پاکستان پیش از این نیز درباره تهدیدات تروریستی مشترکی که دو کشور با آن روبرو هستند گفتگوهایی در سطح عالی داشتند و جلساتی نیز درباره امنیت مرزها و مقابله با تأمین مالی تروریسم برگزار کردند.
در همین حال، خواجه محمدآصف، وزیر دفاع دولت پیشین پاکستان، که پیش از این طالبان افغانستان را «نیروهای آزادیبخش» خوانده بود، پس از این حمله خونین، در پیامی در حساب کاربریاش در اکس نوشت: «تشدید موج مداوم تروریسم [در پاکستان] این تصور را تقویت میکند که منشا این تروریسم تنها در آن سوی مرز در افغانستان است.»
او گفت که کشور «برادر و همسایه» نباید اجازه دهد از خاکش علیه پاکستان استفاده شود. او به روابط ۵۰ ساله افغانستان و پاکستان اشاره کرد و افزود که اکنون بیش از پنج میلیون مهاجر افغان در خاک پاکستان زندگی میکند که تنها یکچهارم آنها اجازه اقامت دارند. او نوشت: «تروریسم از منشا افغانستان و حمله به تمامیت ارضی کشور ما بر همه این روابط تاریخی و برادرانه تاثیر می گذارد.»
حامیه نادری
آژانس خبری گردش اطلاعات