Kabul

پاکستان افغان‌های منتظر انتقال به امریکا را اخراج کرده است

گزارش‌ها حاکی از آن است که در جریان روند اخراج افغان‌های فاقد مدرک از پاکستان، مقام‌های پاکستانی شماری از افغان‌هایی را که واجد شرایط اسکان مجدد به ایالات متحده استند، نیز بازداشت و اخراج کرده است

خبرگزاری رویترز روز سه شنبه ۵جدی به نقل از دو منبع معتبر گزارش داده است که در ادامه روند اخراج مهاجران افغان از پاکستان، افغان هایی که در این کشور درانتظار انتقال به ایالات متحده امریکا بودند، نیز اخراج شده اند.

 افغان ایوک (AfghanEvic) ائتلافی است که برای انتقال افغان‌های در معرض خطر به امریکا همکاری می کند.

شاون ون دایور، رییس ائتلاف گروه‌های حامی اسکان پناه‌جویان موسوم به «افغان اواک» گفته است که دست‌کم‌ ۱۳۰ شهروند افغانستان که منتظر ویزای ویژه‌ی مهاجرتی امریکا یا اسکان در آن کشور بودند، اخراج شده‌اند.

وی افزوده است که پولیس پاکستان بیش از ۲۳۰ شهروند افغانستان را بازداشت نیز کرده است، اگرچه حدود ۸۰ نفر از آنان دوباره آزاد شده‌اند.

یک مقام ارشد وزارت خارجه‌ی امریکا که خواسته نامش فاش نشود، گفته است که ایالات متحده «هیچ راه رسمی برای ردیابی این نوع موارد» ندارد و افزوده است تعداد افرادی که در انتظار اسکان مجدد در ایالات متحده بودند و اخراج شده‌اند «بسیار کم» هستند.

به‌نوشته‌ی رویترز، با پایان مهلت پاکستان در اول نوامبر، سفارت امریکا نامه‌های حفاظتی را به حدود ۲۵ هزار شهروند افغانستان ارسال کرد تا به مقام‌های پاکستانی ثابت کند که آنان برای اسکان مجدد در ایالات متحده واجد شرایط هستند.

سخن‌گوی وزارت امور خارجه‌ی ایالات متحده امریکا گفته است که واشنگتن فهرستی از شهروندان افغانستان که در انتظار اسکان مجدد هستند را در اختیار پاکستان قرار داده است.

رییس ائتلاف گروه‌های حامی اسکان پناه‌جویان و دو منبع دیپلماتیک غربی گفتند که مقام‌های محلی پاکستان در بسیاری از موارد نامه‌های حمایت امریکا را نادیده گرفته‌اند

رویترز همچنین با تعدادی از خانواده‌های اخراج‌شده از پاکستان مصاحبه کرده که در حال حاضر در کابل به سر می‌برند.

یکی از این افراد که به دلایل امنیتی نامش برده نمی‌شود، می‌گوید: «ما با اینکه روادید و گذرنامه و نامه سفارت آمریکا را با خود داشتیم، اما به‌دلیل انقضای زمان روادیدمان اخراج شدیم».

او می‌افزاید: «در اواسط نوامبر، پولیس در خانه ما را زد. وقتی از ما درخواست مدرک کرد، ما ویزاهای منقضی‌شده و نامه سفارت را نشان دادیم. اما پولیس این نامه را نپذیرفت و تنها به ما دو ساعت وقت داد تا اسباب خود را جمع کنیم. پس از آن ما را به مرز انتقال دادند و حالا در کابل هستیم.» یک مهاجر دیگر نیز که با خانواده خود اخراج شده می‌گوید «زمانی که پلیس ما را با وجود داشتن نامه مجبور به خارج شدن از خانه کرد، ما با سفارت آمریکا در اسلام‌آباد تماس گرفتیم، ولی کسی جواب زنگ‌های ما را نداد و پولیس هم ما را اخراج کرد. حالا در افغانستان با پنج فرزند و بدون کار در خانه یکی از اقوام به سر می‌بریم و نمی‌دانیم آینده ما چی می‌شود.»

حکومت پاکستان تا اکنون در پیوند به این گزارش واکنش نشان نداده و نیز وزارت‌های داخله و خارجهٔ آن کشور به درخواست رویترز برای تبصره در این مورد، جواب نداده است.

درعین حال دولت پاکستان قبلا به مقام‌های آن کشور دستور داده بود تا از بازداشت آن تعداد شهروندان افغانستان که در انتظار اسکان مجدد در امریکا هستند، خودداری کنند.

به نقل از جیونیوز، در نامه‌ی وزارت داخله‌ی پاکستان که خبرگزاری فرانسه آن را دیده، درخواست شده بود که اطمینان حاصل شود کسانی که در فهرست اسکان مجدد هستند، تا اطلاع بعدی بازداشت نشوند.

این امر پس از آن صورت می‌گیرد که ایالات متحده از اسلام‌آباد خواست تا به شهروندان افغانستان که به‌دنبال پناهندگی هستند اجازه‌ی عبور دهد.

متیو میلر، سخن‌گوی وزارت امور خارجه‌ی امریکا گفته بودبربنیاد آمار سفارت امریکا در پاکستان ۱۱۵۰ شهروند افغانستان برای جابجایی و اسکان مجدد در ایالات متحده امریکا حمایت می شوند. در بخشی از نامه وزارت خارجه پاکستان گفته شده بود که: «اطمینان حاصل شود، آن اتباع افغانستان که در این فهرست قرار دارند، تا اطلاع بعدی دستگیری نشوند.»

پس از تسلط امارت اسلامی در ماه اگست سال ۲۰۲۱ در أفغانستان و همزمان با خروج نیرو‌های خارجی از این کشور، هزاران أفغان که اکثر آنان کارمندان محلی نیروهای امریکایی بودند، به ایالات متحده امریکا منتقل شدند.

بربنیاد آمار سفارت امریکا در پاکستان ۱۱۵۰ شهروند افغانستان برای جابجایی و اسکان مجدد در ایالات متحده امریکا حمایت می شوند. در بخشی از نامه وزارت خارجه پاکستان گفته شده بود که: «اطمینان حاصل شود، آن اتباع افغانستان که در این فهرست قرار دارند، تا اطلاع بعدی دستگیری نشوند.»

دولت پاکستان از اول نوامبر روند اخراج اجباری مهاجران افغان را آغاز کرد و از تصمیم خود برای اخراج یک میلیون و ۷۰۰ هزار مهاجر خبر داد.

سازمان ملل متحد می‌گوید که تا به‌حال بیش از ۴۵۰ هزار مهاجر به افغانستان بازگردانده شده‌اند. این در حالی است که زمستان سختی در این کشور آغاز شده و وضعیت معیشتی مهاجران به‌شدت وخیم است.

حامیه نادری
آژانس خبری گردش اطلاعات

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا