Kabul

کابل در پی جذب سرمایه‌گذاری جاپان در بخش معدن و کشاورزی افغانستان

رئیس اتاق تجارت و سرمایه‌گذاری افغانستان در دیدار با سفیر ژاپن خواستار سرمایه‌گذاری تجار این کشور در بخش کشاورزی، انرژی و معدن این کشور شد

«یونس مومند» رئیس اتاق تجارت و سرمایه‌گذاری افغانستان در دیدار با «تاکایوشی کورمایا» سفیر جاپان، خواستار سرمایه‌گذاری بازرگانان این کشور در افغانستان شد.

اتاق تجارت و سرمایه‌گذاری افغانستان در «اکس» نوشت، مومند از کورمایا خواسته تا بازرگانان جاپان را برای سرمایه‌گذاری در بخش‌های کشاورزی، انرژی و معادن در افغانستان تشویق کند.

قبل از این عبدالسلام حنفی معاون اداری نخست وزیر دولت سرپرست در دیدار تودیعی با « تاکاشی اوکادا» سفیر جاپان برای افغانستان خواستار سرمایه‌گذاری ژاپن در عرصه‌های مختلف به‌ویژه در بخش‌های استخراج معادن و فناوری در افغانستان گردید .

حنفی، افزود که با حاکمیت امارت اسلامی از کشت، قاچاق، تولید و استعمال مواد مخدر جلوگیری صورت گرفته و امنیت سراسری تأمین گردیده که تأثیرات مثبتی برای جهان نیز داشته است.

بر اساس اطلاعیه منتشر شده توسط «ارگ»، اوکادا نیز در این دیدار اظهار داشت توکیو برای نزدیک کردن کابل با جامعه بین‌الملل تلاش می‌کند و در کنار مردم افغانستان باقی خواهد ماند.

همچنان «تاکاشی اوکادا» در دیدار تودیعی با «امیرخان متقی» وزیر خارجه اظهارداشت: درصورت ارائه حکومتداری بهتر در افغانستان، فرصت تحقق صلح و رفاه در این کشور وجود دارد.

بر اساس اطلاعیه منتشر شده توسط سفارت جاپان در کابل، اوکادا افزود: با تحقق حکومتداری بهتر، جامعه جهانی نیز می‌تواند همکاری‌های خود را با افغانستان گسترش دهد.

وی در ادامه تصریح کرد: حقوق زنان، تحصیل دختران و فراگیری سیاسی مهمترین مسائلی است که باید حل شود و وعده داد جاپان به حمایت از مردم افغانستان و تعامل با امارت اسلامی دامه خواهد داد.

درعین حال «شهاب‌الدین دلاور» سرپرست وزارت معادن و پترولیم امارت اسلامی خواستار سرمایه‌گذاری توکیو در بخش معادن در افغانستان شده بود.

از طرف دیگر «سراج‌الدین حقانی» سرپرست وزارت داخله امارت اسلامی نیز از جاپان خواسته بود تا توجه جامعه جهانی را به مسئله معیشت و کشت جایگزین خشخاش برای کشاورزان افغان جلب کند تا عوامل بحران مواد مخدر از بین برود.

اگرچه جاپان تاکنون حکومت امارت اسلامی را به‌رسمیت نشاخته است، اما این کشور در فهرست 10 کشوری قرار دارد که بیشترین تعامل را با کابل دارند.

همزمان ایشیکان کیمیهیرو نماینده دائم جاپان در سازمان ملل اظهارداشت جامعه جهانی باید رویکرد یکپارچه و منسجمی در رسیدگی چالش‌های مردم افغانستان اتخاذ کند و در این راستا بر نقش یوناما در هماهنگی کمک‌های بشردوستانه، نظارت بر وضعیت حقوق بشر و ترویج گفتگوهای سیاسی فراگیر تأکید کرد.

وی با تمجید از نشست فرستادگان ویژه کشورهای مختلف برای افغانستان در قطر افزود: ما نیاز داریم بر اساس دستاوردهای آن نشست، تعامل صبورانه، عمل‌گرایانه و اصولی با امارت اسلامی را دنبال کنیم تا آنها را تشویق کنیم مسیر سیاست‌های خود را در جهت مورد نظر مردم افغانستان تغییر دهند، و فضاها را به نفع مردم این کشور وسعت داده و بازتر کنیم.

نماینده جاپان با تأکید به ادامه گفتگوها درباره افغانستان گفت: در عین حال، ما باید به بحث در مورد رویکردهای استراتژیک خود ادامه دهیم تا به نفع مردم افغانستان باشد و به ثبات منطقه کمک کند.

کیمیهیرو در ادامه از دولت سرپرست خواست تا مطابق قطعنامه 2681 شورای امنیت محدودیت‌های زنان و دختران را به سرعت لغو کند و اجازه مشارکت کامل، برابر، معنادار و امن آنها را در جامعه بدهد.

نماینده جاپان تصریح کرد: این امر نه تنها رفاه و کرامت زنان و دختران را تضمین می‌کند، بلکه به افغانستان اجازه می‌دهد از پتانسیل‌های خود استفاده کند و به ثبات و رفاه طولانی مدت برای خود و منطقه دست یابد.

حامیه نادری
آژانس خبری گردش اطلاعات

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا