کشورهای جهان برای گذار به دوران عاری از سوختهای فسیلی به توافق رسیدند
کشورهای شرکت کننده در اجلاس کاپ ۲۸ در امارات عربی متحده روز چهارشنبه در خصوص «گذار» به دوران عاری از سوختهای فسیلی به اجماع رسیدند.
این تصمیم در نشست پایانی این اجلاس در دبی با موافقت همه کشورهای شرکتکننده اتخاذ شد.
سلطان احمد جابر، رئیس اماراتی «کوپ ۲۸» تصمیم کشورهای جهان در این اجلاس را «تاریخی» خواند. وی افزود که این برای اولین بار است که در توافق پایانی اجلاس به سوختهای فسیلی اشاره شده است. سلطان احمد جابر مدیر شرکت ملی نفت ابوظبی «ادنوک» است.
ووپکا هوکسترا، کمیسر اتحادیه اروپا پیش از آغاز نشست پایانی «کوپ ۲۸» گفته بود که این اجلاس میتواند «آغازی برای پایان سوختهای فسیلی» باشد.
فرانسه از توافق کشورهای جهان در این اجلاس به عنوان «پیروزی چندجانبهگرایی» استقبال کرد. پاریس همچنین از اشاره توافق پایانی به نقش انرژی هستهای در مقابله با تغییرات آب و هوایی خشنود است.
جان کری، نماینده آمریکا در امور اقلیمی نیز گفت که اجلاس تغییرات آب و هوایی سازمان ملل به «دلیلی برای امیدوار بودن» در دنیای جنگزده تبدیل شد.
آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد نیز گفت که «دوران سوختهای فسیلی» باید به پایان برسد.
کاپ ۲۸ بیستوهشتمین نشست اقلیمی سالانه سازمان ملل متحد است که دولتها در آن درباره روشهای محدود کردن و آمادگی برای تغییرات اقلیمی آینده بحث و گفتگو میکنند.
متن این توافق برای اولین بار در تاریخ کنفرانسهای آب و هوایی سازمان ملل متحد، تمام سوختهای فسیلی را که عمدتاً مسئول تغییرات آب و هوایی هستند، ذکر می کند.
متنی که تک تک کلمات آن توسط امارات مذاکره شده است، خواستار «گذر از سوختهای فسیلی در سیستمهای انرژی، به شیوهای منصفانه، منظم و عادلانه، با تسریع اقدامات در این دهه حیاتی، به منظور دستیابی به سطح کربن خنثی در سال ۲۰۵۰ منطبق با توصیههای علمی است.
کاپ مخفف “کنفرانس اعضای شرکتکننده” است. اعضای شرکتکننده در این کنفرانس کشورهایی هستند که کنوانسیون سازمان ملل متحد درباره تغییر اقلیم در سال ۱۹۹۲ را امضا کردهاند.
جواد رسولی
آژانس خبری گردش اطلاعات