Kabul

کمکهای بشردوستانه به افغانستان نباید سیاسی شود

واسیلی نبنزیا نماینده دائمی روسیه در سازمان ملل در نشست شورای امنیت سازمان ملل گفت که کمکهای بشردوستانه به افغانستان نباید سیاسی شود

به نقل از خبرگزاری “تاس” این دیپلمات گفت: “باید با سیاسی کردن درخواست کمک‌های بشردوستانه مخالفت کرد. دارایی‌ها افغانستان باید آزاد شوند و کمک‌های گسترده برای بازسازی بیشتر افغانستان ارائه شود.”

وی ادامه داد: بدیهی است که اگر برخی کشورهای غربی تمام مسئولیت را منحصراً بر عهده امارت اسلامی بگذارند و بخواهند که به تعهدات خود عمل کند، پیشرفت ممکن نخواهد شد. تلاش برای تهدید، فشار و باج‌گیری بی‌اثر است و هیچ نتیجه‌ای ندارد.

وی تاکید کرد که در غیاب گام‌های سازنده متقابل از سوی کشورهای غربی، “این مسیر به جایی منتهی نخواهد شد. “

درهمین حال نماینده دبیرکل سازمان ملل در نشست شورای امنیت درباره افغانستان گفت که در این کشور “تبعیض سیستماتیک” وجود دارد و حقوق زنان همچنان انکار می‌شود.

خانم رزا اوتونبایوا نماینده ویژه دبیر کل سازمان ملل در افغانستان روز چهارشنبه به وقت محلی در نشست شورای امنیت درباره وضعیت افغانستان به “تبعیض سیستماتیک” و موانع مشارکت سیاسی و غیره در افغانستان اشاره و تاکید کرد که حقوق زنان در افغانستان همچنان به شدت انکار می‌شود.

این مقام سازمان ملل خواهان توجه منظم شورای امنیت به افغانستان شد و تاکید کرد که مانند بحران‌های دیگر افغانستان نیازمند توجه مداوم است.

نماینده ویژه دبیرکل سازمان ملل در افغانستان ادامه داد که ظاهرا امارت اسلامی حاضر به گفتگو درمورد برخی جنبه‌های وضعیت حقوق بشر در افغانستان است اما مشخص نیست که آمادگی گفتگو در مورد زنان و دختران را دارد یا خیر؟

همزمان مقامات امارت اسلامی همواره از جامعه جهانی می‎خواهند که کمک‎های بشری را به هدف همکاری و مساعدت با مردم افغانستان ادامه دهد و آن را وابسته به مسایل سیاسی نکنند.

امیرخان متقی، سرپرست وزارت امور خارجه از نمایند‌گی سازمان ملل در افغانستان خواسته تا صدای آنان و چالش‌های مردم افغانستان را بازتاب دهند و تأکید کرده است که کمک‌های بشردوستانه در افغانستان نباید سیاسی شود.
 
متقی این اظهارات را در سمیناری که به منظور آگاهی‌دهی زیر نام «قانون بین‌المللی حقوق بشر به کارمندان وزارت خانه‌های مختلف» از طرف ریاست حقوق بشر، امور بین‌الملل و زنان وزارت خارجه در هم‌کاری با ریاست حقوق بشر یوناما برگزار شد، بیان کرده است.
 
سرپرست وزارت خارجه امارت اسلامی با اشاره به تشدید بحران بشری و افزایش فقر در افغانستان گفته است که این مسولیت امارت اسلامی نه بلکه مسوولیت تمام کشورهای جهان است که به آن رسیدگی کنند.

ذبیح‌‌الله مجاهد سخنگوی امارت اسلامی با رسانه ها گفت: “کمک‌های بشری به عنوان یک همکاری و همدردی انسانی به مردم صورت می‎گیرد و باید با همان هدف ادامه یابد. این کمک‌ها نباید به اهداف سیاسی وابسته گردد و یا توسط آن بعضی قوانین و ارزش‌ها در افغانستان زیر پا شود. در آن صورت به جای فایده ضرر می‌رساند. از کشورهای جهان می‌خواهیم که کمک‌های بشری را براساس عاطفه انسانی انجام دهند و آن را با موضوعات سیاسی پیوند ندهند.”

درعین حال هلال احمر افغانی با نشر خبرنامه‌ای  از دیدار مطیع الحق خالص،سرپرست ریاست عمومی هلال احمر افغانی با الیاس عرفان، مشاور ارشد  سفارت کانادا برای افغانستان در دوحه  خبر داده است.

طی این دیدار سرپرست  جمعیت هلال احمر افغانی به  سفیر افغانستان در کانادا گفته است کمک های بشردوستانه از سوی جامعه جهانی  به افغانستان وابسته به سیاست نشود.

با این حال آقای الیاس افزوده است که تلاش دارد تا دولت کانادا کمک‌های بشردوستانه به افغانستان را افزایش دهد.

دین محمد حنیف وزیر اقتصاد با فریدون سینیرلی اوغلو، هماهنگ کننده ویژه سازمان ملل دیدار و گفتگو کرد.

در این دیدار، پیرامون تحکیم روابط جامعه جهانی با افغانستان و تمرکز روی برنامه های عمرانی جهت بهبود وضعیت اقتصادی بحث و تبادل نظر شده است.

وزیر اقتصاد تداوم تحریم‌ها وضع شده و انسداد سرمایه ارزی افغانستان را سبب ایجاد مشکلات اقتصادی دانست و خواهان رفع محدودیت‌ها و آزاد سازی سرمایه ارزی کشور از طرف سازمان ملل متحد گردید.

حنیف در ادامه راه حل اساسی و بهبود وضعیت موجود اقتصادی را در گفتگوی مستقیم، تفاهم و تعامل بین امارت اسلامی و سازمان ملل متحد دانست و گفت که نباید از وضعیت اقتصادی کشور استفاده سیاسی گردد.

شمار زیادی از کشورهای جهان و همچنان سازمان ملل متحد همواره کمک‌ها و فعالیت‌های بشری را مشروط بر روابط دیپلوماتیک و وابسته به تعهدات و عملی شدن وعده‌های امارت اسلامی کرده‌اند، آنان هشدار می‌دهند که اگر حکومت پشتیبانی جامعه جهانی را نداشته باشد و سازمان‌ها و سفارت‌خانه‌ها در افغانستان فعال نباشد، تعاملی صورت نخواهد گرفت و افغانستان به بحران خواهد رفت.

اما اگاهان اقتصادی نیز می‎گویند، کمک‎های بشردوستانه که با مردم صورت می‎گیرید، نباید وابسته به اهداف سیاسی گردد و یا به عنوان ابزار سیاسی از آن استفاده شود. هاشم قیام، یکتن از کارشناسان مسایل سیاسی به این باور است که اگر امارت اسلامی در نشست دوحه به‌رسمیت شناخته شود، طبعا که روی تعاملات جهانی و اوضاع داخلی تاثیرات خوبی خواهد داشت.

حامیه نادری
آژانس خبری گردش اطلاعات

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا