کمیته صدور اعتبارنامههای سازمان ملل بار دیگر کرسی افغانستان در این سازمان را به امارت اسلامی واگذار نکرد
مجمع عمومی سازمان ملل متحد تصمیمگیری در مورد سرنوشت کرسی نمایندهگی دایمی افغانستان در این سازمان را به تعویق انداخته است
کمیتۀ اعتبارنامههای ملل متحد گفته که دو مکتوب متفاوت در مورد نمایندگی دایمی افغانستان دریافت کرد: یکی در ماه اگست از سوی نصیر احمد فایق، کارداد نمایندگی دایمی افغانستان در این سازمان که دولت قبلی او را تعیین کرده و دیگری در ماه سپتمبر از سوی وزارت خارجۀ امارت اسلامی.
این کمیته در جلسه روز دوشنبه( ۱۸ دسامبر)خود تصمیم گرفت که ارزیابی اسناد افغانستان و همچنین میانمار برای تصاحب کرسیهای نمایندگیهای دایمی این دو کشور در ملل متحد را برای یک سال دیگر به تعویق بیاندازد.
براین اساس کرسی افغانستان در ملل متحد همچنان در اختیار نصیر احمد فایق میماند.
امارت اسلامی تصمیم مجمع عمومی ملل متحد را که کرسی افغانستان در این سازمان را به امارت اسلامی واگذار نکرد، «جفا» خواندهاند.
سخنگوی امارت اسلامی در اظهاراتی به بیبیسی مدعی شد که «ملل متحد بیطرفانه تصمیم نمیگیرد.»
ذبیحالله مجاهد گفت: آنها انتظارات زیادی نداشتند چون ملل متحد «زیرفشار دیگر کشورها قرار دارد.»
هیچ کشوری دولت طالبان را به رسمیت نمیشناسد. رعایت حقوق بشر به ویژه حقوق زنان و اقلیتها و تشکیل حکومت همهشمول از سوی امارت اسلامی در افغانستان، از جمله شرطهای اصلی جامعه جهانی برای به رسمیت شناختن دولت سرپرست افغانستان خوانده شدهاست.
امارت اسلامی از زمان بازگشت به قدرت در آگست ۲۰۲۱، بارها خواستار سپردن کرسی دایمی ملل متحد به نماینده خود شده اند و تأکید دارند که دولتشان دارای تمام شروط یک دولت قانونی است.
نمایندگی دایمی کشورها در ملل متحد از اهمیت سیاسی برخوردار است که ضمن به رسمیت شناسی دولتها، نمایندگان با شرکت در تمام جلسات از کشورشان نمایندگی کرده و حق رای مساوی دارند.
جواد رسولی
آژانس خبری گردش اطلاعات