گزارشهای حقوق بشری باید واقعیتهای افغانستان را منعکس کند


«سهیل شاهین» رئیس دفتر سیاسی امارت اسلامی در قطر از دیدار با «ریچارد بنت» گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور حقوق بشر در افغانستان خبر داد.
شاهین در «ایکس» نوشت: هر دو معتقد بودیم گزارشهای حقوق بشری باید واقعیتهای موجود در افغانستان را منعکس کند و بیطرف باشد.
وی افزود در این دیدار همچنین درباره اقدامات حکومت امارت اسلامی برای رفاه زنان بدون سرپرست، ایتام و معلولان به گزارشگر سازمان ملل توضیحات داده است
درهمین حال ذبیحالله مجاهد؛ سخنگوی امارت اسلامی گزارش اخیر سازمان ملل در مورد حقوق بشر در افغانستان را «پروپاگند و معلومات نادرست» خوانده و گفته: «راپور یوناما که از آدرس سازمان ملل متحد نشر شده و در آن مایوسی، گلایهها و شکایات ارائه شده است، حقیقت ندارد.»
وی گفت این گزارش براساس «یاس، گلایهها و شکایت» تنظیم شده است و حقیقت ندارد.
وی افزود: «اینگونه گزارش ها یا بر اساس نقل قول آن عده از افرادی تهیه میشود که از افغانستان فرار کرده و اکنون عوض جبهه نظامی، جبهه تبلیغاتی را علیه کشور خود ایجاد کردهاند یا بعضی از افراد در بدنه یوناما از نام این نهاد سوءاستفاده میکنند و بر اساس معلومات نادرست در حال تبلیغات علیه افغانستان هستند.»
سخنگوی امارت اسلامی گفت در افغانستان امنیت کلی تأمین است و هیچگونه قتل یا گرفتاریهای خودسرانه وجود ندارد.
وی اضافه کرد: «در شرایط مثبت، گزارش های منفی را پخشکردن به معنای کینهتوزی میباشد که باید متوقف شود.»
سخنگوی امارت اسلامی در ادامه تأکید کرد که حقوق همه اقلیتها در افغانستان مصئون است و از صدها حمله که هدفش عبادتگاههای اقلیتهای دینی بوده ، جلوگیری شده است و در صورت وقوع برخی حملات نیز عاملان آن شناسایی و بازداشت شده و به مجازات سخت محکوم گردیدهاند.
وی افزود: این قضاوت وارونه بیانگر این است که از این سازمان بزرگ جهانی به گونه علنی سوء استفاده میشود و از جایگاه آن اطلاعات نادرست پخش میشود.
مجاهد تصریح کرد: سازمان ملل باید به عقاید، نظرات و باورهای تمام انسانهای جهان ارج بگذارد و بر میل و مزاج بعضی کشورهای مشخص موضعگیری نکند. ادامه چنین رویکردی، حیثیت این سازمان بزرگ جهانی را بیشتر زیر سؤال قرار داده و واضح میسازد که این سازمان، مسائل جهانی را تنها از نگاه برخی کشورها میبیند.
درهمین حال محمد خالد حنفی، وزیر امر به معروف امارت اسلامی ، روز دوشنبه هفته جاری در نشستِ گفت که طالبان حقوق بشر را بر اساس شریعت اسلامی رعایت میکند، اما بخشهایی از حقوق بشری که جامعه جهانی از آن صحبت میکند، مغایر با شریعت اسلامی است و پذیرفتنی نیست.
این مقام امارت اسلامی گزارش سالانه دفتر معاونت سازمان ملل در افغانستان (یوناما) را بیاساس خواند و گفت: «[کشورهای] جهان نباید در امور داخلی ما مداخله کنند.» در همین حال، ذبیح الله مجاهد، سخنگوی امارت اسلامی، نیز گزارش سالانه یوناما در مورد وضعیت حقوق بشری در افغانستان را بیاساس خواند.
وزیر امر به معروف طالبان در واکنش به این گزارش گفت: «ما حقوق بشر را از آدرس اسلام و قرآن میشناسیم و اسلام ۱۴۰۰ قبل به این موضوع پرداخته است، در حالیکه سازمان ملل فقط بیشتر از ۶۰ سال است که در این مورد حرف میزند.» او اعمال محدودیت بر آموزش، کار، پوشش و حضور زنان در اجتماع را جزو اصول شرعی و اسلامی دانست و گفت که طالبان بر اساس اصول شرعی عمل میکنند و مردم هم هیچ شکایتی در این مورد ندارند.
بنت نیز با انتشار پیامی در ایکس نوشت در دیدار سهیل شاهین علاوه بر مسائل مختلف پیرامون مسئله حقوق زنان از جمله تحصیل و حقوق کودکان گفتگو کرده است.
وی افزود در این دیدار همچنین خواستار آزادی مدافعان حقوق بشر و احترام به عفو عمومی اعلام شده توسط امارت اسلامی شده است.
حامیه نادری
آژانس خبری گردش اطلاعات
