دو مقام بلند پایه امارت اسلامی از سوی امریکا تحریم شدند
وزارت مالیه آمریکا به روز جمعه ۱۷ قوس اعلام کرد که به مناسبت هفتاد و پنجمین سالروز اعلامیۀ جهانی حقوق بشر تحریم هایی را بر ۲۰ تن از افراد در افغانستان ، چین ، ایران و هائیتی به دلیل تخطی های حقوق بشری وضع کرده است.
خبرگزاری اسوشیتد پرس به نقل از مقامات امریکایی گزارش داده است که دو وزیر حکومت امارت اسلامی شامل این افراد اند که به دلیل محدود کردن دسترسی دختران به آموزش دورۀ ثانوی به سرکوب زنان و دختران متهم اند.
از سوی دیگر رویترز گزارش داده است که شیخ محمد خالد حنفی وزیر امر به معروف و نهی از منکر امارت اسلامی یکی از اشخاصی است که بالایش تحریم وضع شده است.
در گزارش به نقل از وزارت مالیه ایالات متحده گفته شده که حنفی در کشتار ها ، اختطاف ها و شلاق زدن و ضرب و شتم افراد دست دارد.
در بیانیه آمده است که دو مقام امارت اسلامی، فرید الدین محمود، ریيس اکادمی علوم و خالد حنفی، وزیر امر به معروف و نهی از منکر امارت اسلامی”به دلیل نقض جدی حقوق بشر در رابطه با سرکوب زنان و دختران، از جمله از طریق محدود کردن دسترسی به آموزش متوسطه برای زنان و دختران در افغانستان صرفاً بر اساس جنسیت” به فهرست تحریمها اضافه شده است.
وزارت مالیه امریکا گفته است: “این محدودیت مبتنی بر جنسیت منعکس کننده تبعیض شدید و فراگیر علیه زنان و دختران است و در بدست آوردن حمایت برابر اختلال ایجاد میکند.”
وزارت مالیه امریکا گفته است که فریدالدین محمود یکی از اعضای به “کابینه” امارت اسلامی است که تصمیم گرفت مراکز آموزشی و مدارس بالاتر از صنف ششم را به روی زنان و دختران ببندد. او به عنوان رییس آکادمی علوم افغانستان کار میکند و حامی ممنوعیت تحصیل دختران و زنان است.
در بیانیهٔ وزارت مالیه امریکا آمده است که خالد حنفی، وزیر امر به معروف و نهی از منکر طالبان است و افراد این وزارت “در نقض جدی حقوق بشر، از جمله قتل، آدم ربایی، شلاق و ضرب و شتم شرکت داشتهاند.
اعضای وزارت امر به معروف به مردم معترض به محدودیتها بر فعالیت زنان، از جمله دسترسی به آموزش، حمله کردهاند.”
درهمین حال ذبیحالله مجاهد، سخنگوی امارت اسلامی ، تحریم این دو مقام طالبان را محکوم کرده است.
آقای مجاهد در حساب کاربریاش در شبکه ایکس نوشت: «اعمال فشار و تحریم راهحل هیچ مشکلی نیست. با وجود اینکه آمریکا سابقه چنین اقدامات ناموفقی را دارد، نباید تجارب ناکام خود را تکرار کند.»
مجاهد نوشت: «در حالی که خود آمریکا بهدلیل حمایت از اسرائیل یکی از بزرگترین ناقضان حقوق بشر است، متهم کردن دیگران به نقض حقوق بشر و سپس وضع تحریم بر آنها از طرف آمریکا توجیهناپذیر و غیرمنطقی است.»
همچنان ایالات متحده بر دو مقام استخبارات ایران نیز تحریم وضع کرده است.
وزارت مالیه ایالات متحده گفته که این مقام ها در طرح ریزی خشونت علیه مخالفان رژیم ایران در بیرون از آن کشور دست داشته اند.
دو مقام چینی به اتهام شکنجۀ اقلیت های اویغور در منطقۀ شین جینگ چین هدف تحریم های ایالات متحده قرار گرفته اند.
جانت ایلین وزیر مالیه ایالات متحده به روز جمعه گفت که تعهد ایالات متحده به حمایت و دفاع از حقوق بشر یک تعهد مقدس است.
بر اساس تصمیم ایالات متحده ، اشخاصی که شامل فهرست تحریم های امریکا شده اند از دسترسی آنها به دارایی ها و حسابهای بانکی در ایالات متحده جلوگیری می شود و افراد و شرکت هایی را که هدف تحریم ها قرار گرفته اند از کار و فعالیت با امریکاییان باز می دارد.

جواد رسولی
آژانس خبری گردش اطلاعات