علوم

یوزپلنگ برای اولین بار بعد از ۷۰ سال در هند جولان می‌دهد

نامیبیا صاحب بزرگترین جمعیت یوزپلنگ جهان است

برای اولین بار بعد از ۷۰ سال جنگل‌های هند زیستگاه یوزپلنگ خواهد بود.

قرار است هشت یوزپلنگ (چیتا) در ماه اوت از نامیبیا به هند منتقل شود. نامیبیا بزرگترین جمعیت‌ این گربه‌سان را در جهان دارد.

این تلاش درحالی صورت می‌گیرد که انقراض جمعیت بومی یوزپلنگ هند رسما در سال ۱۹۵۲ اعلام شد. یوزپلنگ تیزپاترین موجود جهان است و می‌تواند با سرعت ۱۱۳ کیلومتر در ساعت بدود.

این حیوان که فقط هفت هزار قلاده از آن در طبیعت مانده براساس «لیست قرمز انجمن بین‌المللی حفاظت از

طبیعت» به عنوان یک گونه آسیب‌پذیر طبقه‌بندی می‌شود.

دیوان عالی هند در سال ۲۰۲۰ تایید کرد که دولت می‌تواند این حیوانات را در «جایی که به دقت انتخاب شده» در محیط معرفی کند، و مقام‌ها از آن زمان مشغول بررسی و برنامه‌ریزی برای انتقال این حیوانات بودند.

اولین چیتاها در پارک ملی کونو-پالپور در ایالت مادیا پرادش که به خاطر محیط مناسب آن برای این حیوان انتخاب شده رها خواهند شد.

آخرین بار که یوزپلنگی در هند دیده شده به نیم قرن پیش باز می‌گردد

این جابجایی احتمالا همزمان با ۷۵ امین سالگرد استقلال هند انجام خواهد شد.

بوپِندِر یاداو وزیر محیط زیست هند در پستی در شبکه‌های اجتماعی نوشت: «۷۵ امین سالگرد استقلال کشور با بازگشت تیزپاترین موجود خشکی، یوزپلنگ، به هند که پویایی اکولوژیکی منطقه را احیا می‌کند، کامل خواهد شد.»

عواملی مثل شکار، نابودی زیستگاه و کاهش منابع غذایی به نابودی یوزپلنگ در هند منجر شد. این تنها پستاندار بزرگی است که از زمان استقلال هند از بریتانیا در این کشور منقرض می‌شود.

یوزپلنگ آسیایی زمانی در نواحی وسیعی از شبه جزیره عربستان تا افغانستان زندگی می‌کرد.

تنها جایی در این منطقه که چیتا هنوز در آن یافت می‌شود ایران است. مقام‌های ایرانی در سال ۲۰۲۲ گزارش دادند که به اعتقاد آنها فقط ۱۲ قلاده چیتا در این کشور باقی مانده است.

از دهه ۱۹۵۰ برای احیای جمعیت یوزپلنگ در هند تلاش‌هایی انجام شده است.  در دهه ۱۹۷۰ کوششی برای آوردن شماری از آنها از ایران – که در آن زمان زیستگاه حدود ۳۰۰ یوزپلنگ بود – شروع شد اما آن مذاکرات با انقلاب ایران بی‌نتیجه ماند.

مقام‌های هندی مشتاق هستند تازه‌ترین تلاش آنها با موفقیت در دراز مدت همراه باشد.

وزارت محیط زیست هند گفت: «هدف اصلی پروژه معرفی دوباره یوزپلنگ ایجاد یک جمعیت بزرگ از آنها در هند است به طوری که اجازه دهد نقش طبیعی خود به عنوان شکارچی را در طبیعت بازی کنند.»

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button